Какво реле ми трябва и къде да го сложа за 100w кр. на фара?
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Какво реле ми трябва и къде да го сложа за 100w кр. на фара?
Искъм да си сложа от малко по-силничките крушки, но май ми трябва реле ?
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво реле ми трябва и къде да го сложа за 100w кр. на фара?
Сложи си релета и ще имаш ефект, 100 ватови крушки е забранено да се кара, доколкото помня и само ще заслепяваш! Отделно има теми по върпоса
viewtopic.php?f=59&t=32594&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%B9+%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B0
viewtopic.php?f=59&t=32594&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%B9+%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B0
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
speed_kmg написа:Искъм да си сложа от малко по-силничките крушки, но май ми трябва реле ?
Грешиш, не ти трябва реле. Слагай смело и дръж пожарогасителя близо до теб. Ако мислиш, че 100 ватовата крушка ще ти реши проблемите с (вероятно) скапаните рефлектори и (най-вероятно) скапаната инсталация на колата си в грешка. Отделно, че не е колегиално спрямо останалите участници.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
100w да сложиш ама само на дългите ,че те поне по-рядко се използват 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Добре де , представи си , че в един момент станем всички така нагли (не че са малко и сега
) и си наплющим крушки по 150W , по-добре ли ще виждаш ? За ксеноните не ми се говори , като ми се лепне някой зад мен , в тъмното виждам само огледалото си
, а ако ми е насреща ...
Не мисля , че това е начина , трябва да има солидни глоби !
Не мисля , че това е начина , трябва да има солидни глоби !
-
Golfur
- Автомобил: golf 3 1994
- Двигател: 2E
аз бях с 100w крушки и ми се стопиха буксите на крушките
- stefan4o
Така ти се пада 

- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм със 100 ватови ....... но на дълги,на къси(съм с ксенон)е кофти за отсрещниат.Несъм слагал реле но си е ок.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
krasimir_gti написа:Аз съм със 100 ватови ....... но на дълги,на къси(съм с ксенон)е кофти за отсрещниат.Несъм слагал реле но си е ок.
"Пожелавам" ти нощно каране с много 100-ватови насрещни автомобили !
На мен ми се е случвало така заслепен от хубави фарове , да настигам в тъмното велосипедист
. Случката беше преди повече от година , но досега е като пред очите ми . Само Бог ми помогна тогава да избегна лошото .Оставям настрани какво прави велосипедист без осветление или светлоотразители някъде по пътя Варна-Русе .
-
valiosport
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
speed_kmg написа:Искъм да си сложа от малко по-силничките крушки, но май ми трябва реле ?
Не едно реле а две ти трябват (едно за късите и едно за дългите), реле 12V/30A или 40А няма значение, обаче ако сложиш истински 100 вата крушки няма да съжаляваш и ще останеш предоволен
Пробвал съм крушки с по-голяма осветеност и от тези сините Plasma 100/90W и разликата с обикновените е малка
Няколко месеца карам с тези крушки 100/90W и до сега не са ми присветкали, че ги заслепявам, късите ми имат много хубава и плътна бяла светлина, на дълги имам 200 метра перфектна видимост
Поздрави- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
valiosport написа:speed_kmg написа:Искъм да си сложа от малко по-силничките крушки, но май ми трябва реле ?
Не едно реле а две ти трябват (едно за късите и едно за дългите), реле 12V/30A или 40А няма значение, обаче ако сложиш истински 100 вата крушки няма да съжаляваш и ще останеш предоволенАз съм с релета и крушки 100/90W и мога да ти кажа, че не бих ги заменил за нищо на света
Пробвал съм крушки с по-голяма осветеност и от тези сините Plasma 100/90W и разликата с обикновените е малка
Няколко месеца карам с тези крушки 100/90W и до сега не са ми присветкали, че ги заслепявам, късите ми имат много хубава и плътна бяла светлина, на дълги имам 200 метра перфектна видимост
Поздрави
А това реле къде се слага ??и на мянстото на кой номер , и кои крушки са 100% 100 вата ?
- stefan4o
speed_kmg написа:valiosport написа:speed_kmg написа:Искъм да си сложа от малко по-силничките крушки, но май ми трябва реле ?
Не едно реле а две ти трябват (едно за късите и едно за дългите), реле 12V/30A или 40А няма значение, обаче ако сложиш истински 100 вата крушки няма да съжаляваш и ще останеш предоволенАз съм с релета и крушки 100/90W и мога да ти кажа, че не бих ги заменил за нищо на света
Поздрави
А това реле къде се слага ??и на мянстото на кой номер , и кои крушки са 100% 100 вата ?
Тия дето ги слагат по абажурите в холовете, дето можеш да четеш вестник на тях

- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
Чудя се кога най-после ще започне контрол на всички видове фарове светещи в небето, нередовни коли, ксенони от ТНТМ и час по трудово, слагани от пишман майстори, гуми втора употреба и прочие, списъкът е дълъг....За бога хора не шофирайте с тези неща!Колега ако не си наясно къде се слага реле за фарове, моля те не опитвай! Не е философия, не е Sci-Fi, но ако не си добре с тези неща не пробвай! Резултата ще е плачевен.
Сложи си хубави крушки, помоли някой колега от формуа който е наблизо да ти монтира релета (може срещу бира, може и срещу заплащане), прегледай състоянието на фаровете, ако трябва купи втора употреба от моргата с хубава лъскава отражателна повърност, иди да ти ги регулират и се довери на инженерите от Хелла, Бош, ВАГ груп и т.н.
Смело на напред и внимателно
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
А случайно някой да знае къде и за колко могат да ми регулират фаровете ???
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Във всеки град трябва да има поне СБА. Или някакъв сервиз с онзи уред на колелета,който ти местят от фар на фар (не знам точно как се казва). 5-10лв е в СТЗ.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”