Голф 3 1.8/90 92г. - Странен теч на антифриз
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 1.8/90 92г. - Странен теч на антифриз
Здр.колеги открих къде ми изчезва антифриза,зад шофиора в на пасажера краката мокета е подгизнал.Това е много странно как стига до там без да е мокро на др.място.Колата е Голф 3 1.8/90 92г. 3 врати газифицирана.Ако някои може да изкаже мнение ще бъда благодарен.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Странен теч на антифриз
Е нали има духачки за краката на тъпаците отзад, от там се е разлело. Стъклото поти ли се челното ?
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
спукано радиаторче на парното ако греша нека ме поправят колегите но почти съм сигурен че това ти е проблема
поздрави
поздрави-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
сутрин се поти стъклото когато се е заледило но после се оправя когато загрее колата,но мисля че е от парното друг вариянт няма
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Няма друг вариант,да.Радиаторчето е проблема.Явно е малко спукано и тече само понякога,предимно на студена кола и за това не ти изпотява стъклата,а си изтича отзад.Сваля се таблото и се сменя радиаторчето.Хубаво е да не го отлагаш много,защото един ден ще се спука от раз цялото и ще излее 6-7 литра горещ антифриз в колата ти и никак няма да ти хареса.
За смяната предполагам си чел как седят нещата,има доста теми по въпроса.Ако колата е с климатик,силно те съветвам да се източи фреона и да се разглоби всичко,както трябва,за да се почисти и изпарителя и да знаеш,че всичко по парното е 6+.

За смяната предполагам си чел как седят нещата,има доста теми по въпроса.Ако колата е с климатик,силно те съветвам да се източи фреона и да се разглоби всичко,както трябва,за да се почисти и изпарителя и да знаеш,че всичко по парното е 6+.

Последна промяна от zfa159 на Нед 20 ное 2011 11:53, променено общо 1 път.
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
много ми се виждат парите за работата които взимат маисторите .Мисля да му сложа една добавка.
- zfa159
- Контакти:
Ами то и аз съм от тези,които смяташ,че взимат "много" пари.Ако колата е без климатик,ремонта не струва повече от 100лв като труд,радиаторче читаво е още 36лв (има и за по 20).Ако ти се занимава сам,действай,трябва ти един свободен ден,но трябва да знаеш какво правиш и как да го правиш.
Ако колата има климатик,няма как да се справиш сам,защото нямаш как да си изтеглиш фреона и да си го върнеш обратно.Трябва да пропуснеш да си почистиш изпарителя при разглобяването,ако не ти се дават пари за тази работа.Така мизерията си остава там и радиатора си гние,както и си дишаш влагата и микробите,което си е изцяло твое решение де
Говоря за такава картинка на изпарителя -
Това чудо задържа влага,мизерия,микроби,мухлясва и т.н.
Отделно от това ако знаеш колко щипки и кабели и неща има под талото и колко неща могат да спрат да работят след тази интервенция и да се изпочупят,никак няма да ти се виждат много парите,които искаме за тази работа
Иначе съм готов да помогна,с каквото не ти е ясно за смяната,а добавката няма да ти реши проблема изобщо,защото ще запуши 1-2 меса,от които тече и то ще протече от 3-4 нови места и ще влошиш положението.Ще успееш да го закрепиш максимум месец,ако не се заупиш тотално от добавката и да спре да топли.ако си твърдо решен за добавката - използвай Holts .Продава се в Шел и ОМВ,два вида разфасовки са,вземи си по-малката.Спиваш я на загрял двигател и караш 10-тина км без да я гасиш,за да не задръсти системата (което пак не е сигурно,защото радиатора се затлачва с течение на времето и накрая му трябва мъничко,за да се запуши тотално).

Ако колата има климатик,няма как да се справиш сам,защото нямаш как да си изтеглиш фреона и да си го върнеш обратно.Трябва да пропуснеш да си почистиш изпарителя при разглобяването,ако не ти се дават пари за тази работа.Така мизерията си остава там и радиатора си гние,както и си дишаш влагата и микробите,което си е изцяло твое решение де
Говоря за такава картинка на изпарителя -
Това чудо задържа влага,мизерия,микроби,мухлясва и т.н.
Отделно от това ако знаеш колко щипки и кабели и неща има под талото и колко неща могат да спрат да работят след тази интервенция и да се изпочупят,никак няма да ти се виждат много парите,които искаме за тази работа
Иначе съм готов да помогна,с каквото не ти е ясно за смяната,а добавката няма да ти реши проблема изобщо,защото ще запуши 1-2 меса,от които тече и то ще протече от 3-4 нови места и ще влошиш положението.Ще успееш да го закрепиш максимум месец,ако не се заупиш тотално от добавката и да спре да топли.ако си твърдо решен за добавката - използвай Holts .Продава се в Шел и ОМВ,два вида разфасовки са,вземи си по-малката.Спиваш я на загрял двигател и караш 10-тина км без да я гасиш,за да не задръсти системата (което пак не е сигурно,защото радиатора се затлачва с течение на времето и накрая му трябва мъничко,за да се запуши тотално).

-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
това от 36 лева от къде се купува защото моито е сменяно преди има няма 4г и не топли добре сигурно е менте
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
много странно разглобих барчето и отворих въздуховодите за пасажерита и двата са сухи няма признаци на теч.Забелязах че две от тапите които са на пода са мокри и ги извадих те са подължина на голфа една отпред една отзад в краката на пасажера и на шофьора
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Шибедах имаш ли? Това което тече в колата антифриз ли е или вода?
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
има шибидах но това на пода е антифриз
- zfa159
- Контакти:
Е,ако е антифриз,не може да е от тапите на пода 
Въздуховидите изсъхват мигновено,защото по тях остава много малко антифриз и той с еизпаравя като дойде топлото.Общо взето гледай дали има останал прах по тях или не,ако няма прах отвътре,почти сигурно тече от там.Разглоби до някъде и разгледай някоя сутрин какво е положението на разглобена кола,да видиш дали има нещо някъде.
За радиаторчето - ползвам Geri от Елит Кар,едни от малкото,които стават за нещо и топлят що годе като хората.Никси е доволен от Нисенс ,но те са малко по-скъпи и имат ужасно много ментета,заради което аз не ги използвам.
Проблема е,че за да е по-евтино икономисват някои неща и съответно топленето не е като с оригиналното,но пък оригиналното е 250лв

Въздуховидите изсъхват мигновено,защото по тях остава много малко антифриз и той с еизпаравя като дойде топлото.Общо взето гледай дали има останал прах по тях или не,ако няма прах отвътре,почти сигурно тече от там.Разглоби до някъде и разгледай някоя сутрин какво е положението на разглобена кола,да видиш дали има нещо някъде.
За радиаторчето - ползвам Geri от Елит Кар,едни от малкото,които стават за нещо и топлят що годе като хората.Никси е доволен от Нисенс ,но те са малко по-скъпи и имат ужасно много ментета,заради което аз не ги използвам.
Проблема е,че за да е по-евтино икономисват някои неща и съответно топленето не е като с оригиналното,но пък оригиналното е 250лв

-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
днес почти разглобих таблото за смяна на радиаторче на парно но едната чистачка неможах да я сваля и гаиката зад мех. на чистачките.Направи ми впечатление че са две гаики коя трябва да развия и трябва ли да се свали волана.
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.8/90 92г. - Странен теч на антифриз
Защо сваляш чистачките?!? Ако колата ти е с климати/климатроник се сваля волана иначе може и да не го сваляш.
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.8/90 92г. - Странен теч на антифриз
без климатик/климатроник е но нямам достъп до гаиката която е зад мех.на чистачките
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”