Почистване на фаровете отвътре ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
isho
Автомобил:
Двигател:

Почистване на фаровете отвътре ?

Мнениеот isho » Нед 05 ное 2006 0:58

Здравейте колеги !
Днес забелязах, че фаровете ми са доста прашни отвътре и искам да ви попитам знаете ли как се демонтират фаровете на Голф 2 и дали може да се махне стъклото (ако може - как?) за да им почистя рефлекторите ? :)

Предварително Ви Благодаря за отделеното внимание! ;)

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 05 ное 2006 8:10

Мда ти кажа честно мисля че дори да го монтираш не можеш просто така да го отвориш защото ще му падне уплътнението и ще влиза вода и ще ти матира рефлектора и от там ... нов фар.
Ако някой друг знае нещо повече да каже :idea: :).

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 05 ное 2006 12:31

Бате по-добре недеййййй :)

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Нед 05 ное 2006 12:51

Непипай ще стане по - лошо .

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Нед 05 ное 2006 12:59

Аз сьм го правил на голф3 но не за почистване а защото ми се едни дьржачи на рефлекторите и нямаше начин просто :idea: та такаче няма страшно действай и после взимаш 1туба с бесцветен силикон и вакумираш здраво :yeaha:

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Рецепатата ...

Мнениеот Mega » Нед 05 ное 2006 13:06

Взимаш течност за почистване на стъклени повърхности, сваляш фара, наливаш вътре и допълваш с вода. Миеш, така както се мие шише! Така няколко пъти след това изплакваш и после през отвора за крушката подсушаваш със сешоар за коса (не много силен, по скоро не много горещ) след като се увериш, че е напълно подсушен монтираш. Ефекта е очевиден, но фара не става като нов де ;)))

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 05 ное 2006 16:09

ivo8181 написа: после взимаш 1туба с бесцветен силикон и вакумираш здраво :yeaha:

На един приятел му се наложи да го прави и държа 2 месеца и след влезна в една дупка и му падна стъклото и се счупи .
Поради тази причина не си оправям десния фар който е леко матирал, имам рефлектор но ме е страх да се занимавам за да не си купувам нов фар :).

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 05 ное 2006 16:19

значи мойте и двата аз съм си ги отварял и стана една година не са мръднали просто трябва да се намаже с качествен силикон и като се затвор пак се маже от външна страна и се изрязва с макерен нож и всичко заспива лично аз мойте ги намазах с черен силикон за да потъмнеят още повече и всичко е 6+

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Рецепатата ...

Мнениеот radotom » Нед 05 ное 2006 17:10

Mega написа:... и после през отвора за крушката подсушаваш със сешоар за коса (не много силен, по скоро не много горещ) ...

Това в никакъв случай не го прави! На Г2 преди свалях фаровете и ги мих. Наистина се измиха и стана чудесно. Но после и аз реших да суша със сешоара и вътре целия рефлектор се напука!!! :( Не, че падна покритието, но... По-добре ги остави да си изсъхнат сами.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ахаах

Мнениеот longora » Нед 05 ное 2006 19:31

Аз си ги измих с веро и вода ... после сешоар както каза колегата преди 2 месец горе долу ... и няма проблеми .. екстра са си фаровете :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 05 ное 2006 20:27

колега,има опасност ако го правиш с плакненето и подсушаването да счупиш щипките на рефлекторите( които и без това са доста крехки)при подсушаването.Аз те съветвам щом си се решил на тази операция,сваляш стъклото откачаш рефлектора от щипките и си го почистваш колкото искаш и както иска.После залеваш със силикона и най-важното:неслагай капачката на фара докато не изсъхне силикона

Айде успех и да споделиш после :wink:

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re: Рецепатата ...

Мнениеот Mega » Нед 05 ное 2006 22:25

radotom написа:
Mega написа:... и после през отвора за крушката подсушаваш със сешоар за коса (не много силен, по скоро не много горещ) ...

Това в никакъв случай не го прави! На Г2 преди свалях фаровете и ги мих. Наистина се измиха и стана чудесно. Но после и аз реших да суша със сешоара и вътре целия рефлектор се напука!!! :( Не, че падна покритието, но... По-добре ги остави да си изсъхнат сами.

За това казвам със слаб сешоар. Аз го правих и нямам проблеми ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 06 ное 2006 12:35

Относно слабия сешоар... и може и аз да съм се престарал и да съм препекъл много рефлекторите, че по-бързо да стане, но... рисковано си е според мен. Не знам.

Потребителски аватар
isho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот isho » Вто 07 ное 2006 10:58

Първо искам да ви Благодаря за съветите ! ;)
Мисля да не си правя много сложна работата и реших да сваля фаровете и да ги измия първо с веро (Pur) после с препарат за прозорци и ако няма много голям ефект чак тогава евентуално да им махам стъклата :)
Дават го тези дни малко затопляне и мисля да се пробвам тогава, че сега не ми се мръзне пред блока ;)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 07 ное 2006 11:06

isho написа:Първо искам да ви Благодаря за съветите ! ;)
Мисля да не си правя много сложна работата и реших да сваля фаровете и да ги измия първо с веро (Pur) после с препарат за прозорци и ако няма много голям ефект чак тогава евентуално да им махам стъклата :)
Дават го тези дни малко затопляне и мисля да се пробвам тогава, че сега не ми се мръзне пред блока ;)
ишо,нищо няма да направиш така.Прапарата впоследствие ще влоши отражението на рефлектора.Номера е да ги почистиш с чист парцал или кърпа

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”