Проблем със съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rusa_furia
Автомобил:
Двигател:

Проблем със съединител

Мнениеот rusa_furia » Вто 22 ное 2011 12:55

Колегите,помагайте.Снощи при опит да включа четвърта педала на съединителя ми потъна и остана там.След това е ясно-пътна помощ и на майстор,но майстора казва,че съединителя е наред и има проблем в скоростната кутия,но колата била,цитирам-"много странна" и нищо не било където трябва :shock Въпроса ми е какъв може да е този проблем в скоростната кутия,четох подобни теми,в които се споменаваше за палец,който се намира в скоростната кутия.Може ли да е друго в скоростната и ако е палеца има ли някой представа за каква сума става на въпрос,да знам да се подготвя :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Проблем със съединител

Мнениеот joker » Вто 22 ное 2011 15:11

:Mr Green Fun лелелелеееееее....щом и на 1.8 от 90-те години скоростните кутии са странни за майстора!!!
А иначе за капачето с палеца ще ти вземат 50лв.Втора ръка хубава кутия е 250 лв с капачето.
А дали не е скъсано жило на съединителя????Майсторът те мотае!!!!Явно иска да ти претръска джобовете!!!Или както казват катаджиите...."И кво прайм сега????" scare

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Вто 22 ное 2011 15:14

на мен ми се случи същото,беше палец 20лв,но виж и жилото и най важното СМЕНИ МАЙСТОРА

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Вто 22 ное 2011 15:23

Залагам на жилото!!Имах същата история :)

Потребителски аватар
rusa_furia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusa_furia » Вто 22 ное 2011 20:51

Майстора го познавам,добър е(макар и леко на години mhihi )."Странното" се оказа,че на голфа всичко му било наобратно :shock Стартера бил в обратна посока и какво още там,няма значение.Значи жилото си е цяло,съединителя е ОК,човека каза,че проблема е в скоростната кутия и или е аксиален лагер или палеца.Проблема сега е,че ще се ходи в друг сервиз в близкия град,който е на 15км и първо трябва да намеря сервиз и човек,който да ме дръпне дотам.Иначе ако е само палеца и се отърва с 50лв ще почерпя :wink:
Мерси много за отговорите love.vwclub

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 22 ное 2011 21:26

dobrin написа:Едно пояснение на правилата, и по-конкретно на т. 4 от тях, специално за потребителите на този раздел във форума.
Може да сте пропуснали да прочетете тази тема и по-специално втора точка - направете го. И да разтълкувам - определението "Заглавие, подсказващо съдържанието" включва не само посочване на конкретния въпрос за разрешаване, но и конкретния модел, годината на производство и вида двигател на автомобила, за който става въпрос.
Теми със заглавия като "колата грее" :screwy могат да бъдат директно заключени, вместо някой да се старае да намери информация за автомобила, за който питате и след това да ви промени заглавието според правилата.
Горното важи за всички раздели, но в настоящия раздел майсторите на уникално безмислени заглавия са най-много.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”