за триене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
BLACKSHARK
Автомобил:
Двигател:

за триене

Мнениеот BLACKSHARK » Съб 26 ное 2011 6:02

за триене

Последна промяна от BLACKSHARK на Чет 08 дек 2011 13:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: не ми работи вътрешен кръг на парното

Мнениеот zfa159 » Съб 26 ное 2011 10:12

Зад жабката, под таблото.Ако е в началото на 98-ма, е вакуумно и ти трябва вакуум клапата или да се провери вкуум провода и вакуум клпанчето.Ако е след средата на 98-ма,вече е с ел. моторче.Или си нинджа и слваляш моторчето без да разглобяваш таблото (за мен е невъзможно) или попиляваш цялата кола до това състояние (Ауди А3 е,но под таблото е 1:1 с Г4).Сваля се моторчето и сменяш (чупят се вътре колелцата) :
Снимка00191.JPG

BLACKSHARK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BLACKSHARK » Нед 27 ное 2011 2:59

благодаря колега....ще видя ако мога да мина без сваляне на таблото иначе няма да го сменям...майстор ми каза че този клапан заминавал много лесно...като караш с висока скорост и отвориш прозореца се разминавало нещо външно с вътрешно налягане..така няколко пъти и сдавал багажа..предполагам че ми е говорил за този вакумния клапан.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 27 ное 2011 12:04

това с прозореца няма никакво значение,защото никой конструктор няма да създаде такава кола,камоли от VAG :screwy .Проблема да заминава е едно зъбно колелце,което е доста крехко и с времето остарява и се спуква там,където се захваща към оста на моторчето.Съответно вече превърта оста и клапата не се мести.
Това с вакуума е принципа при голф 3,само най-най-най първите Голф 4 са с такива вакууми и 99.9% съм сигурен,че ти не си с такъв тип система.
Като не го смениш,ще си скапеш компресора за фреона лятото ;) Когато това не работи,постоянно тъпчеш в колата външен въздух с висока температура,вместо да си върти вътре и да доохлажда вече веднъж охладения въздух (при 40 градуса лятото,примерно).Колкото повече охладителна мощност консумираш от изпарителя (вътрешния климатичен радиатор,който охлажда дефакто въздуха),толкова по-високо налягане на фреона е нужно и толкова повече тормозиш компресора и го износваш значително по-бързо.Аз си играх да тествам един ден и разликите са от порядъна на 3-4 атмосфери в налягането на фреона (вместо 18 бара нормално работи,работи на 21-22 бара) и около 6-7 градуса отгоре на духалката (вместо 7-8 което е в норма,около 13-14 градуса).Та това моторче не е там посто така,да си седи,има си функции и е хубаво да си ги изпълнява :)
:beer

Потребителски аватар
rosko-rs
Автомобил: VW GOLF IV GTI
Двигател: AGU -1999

Мнениеот rosko-rs » Нед 27 ное 2011 19:57

един-два часа кълчене на различни стоики и съдрани ръце те чакат viewtopic.php?f=5&t=221532

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”