за триене
-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
за триене
за триене
Последна промяна от BLACKSHARK на Чет 08 дек 2011 13:54, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: не ми работи вътрешен кръг на парното
Зад жабката, под таблото.Ако е в началото на 98-ма, е вакуумно и ти трябва вакуум клапата или да се провери вкуум провода и вакуум клпанчето.Ако е след средата на 98-ма,вече е с ел. моторче.Или си нинджа и слваляш моторчето без да разглобяваш таблото (за мен е невъзможно) или попиляваш цялата кола до това състояние (Ауди А3 е,но под таблото е 1:1 с Г4).Сваля се моторчето и сменяш (чупят се вътре колелцата) :
-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колега....ще видя ако мога да мина без сваляне на таблото иначе няма да го сменям...майстор ми каза че този клапан заминавал много лесно...като караш с висока скорост и отвориш прозореца се разминавало нещо външно с вътрешно налягане..така няколко пъти и сдавал багажа..предполагам че ми е говорил за този вакумния клапан.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
това с прозореца няма никакво значение,защото никой конструктор няма да създаде такава кола,камоли от VAG
.Проблема да заминава е едно зъбно колелце,което е доста крехко и с времето остарява и се спуква там,където се захваща към оста на моторчето.Съответно вече превърта оста и клапата не се мести.
Това с вакуума е принципа при голф 3,само най-най-най първите Голф 4 са с такива вакууми и 99.9% съм сигурен,че ти не си с такъв тип система.
Като не го смениш,ще си скапеш компресора за фреона лятото
Когато това не работи,постоянно тъпчеш в колата външен въздух с висока температура,вместо да си върти вътре и да доохлажда вече веднъж охладения въздух (при 40 градуса лятото,примерно).Колкото повече охладителна мощност консумираш от изпарителя (вътрешния климатичен радиатор,който охлажда дефакто въздуха),толкова по-високо налягане на фреона е нужно и толкова повече тормозиш компресора и го износваш значително по-бързо.Аз си играх да тествам един ден и разликите са от порядъна на 3-4 атмосфери в налягането на фреона (вместо 18 бара нормално работи,работи на 21-22 бара) и около 6-7 градуса отгоре на духалката (вместо 7-8 което е в норма,около 13-14 градуса).Та това моторче не е там посто така,да си седи,има си функции и е хубаво да си ги изпълнява 

.Проблема да заминава е едно зъбно колелце,което е доста крехко и с времето остарява и се спуква там,където се захваща към оста на моторчето.Съответно вече превърта оста и клапата не се мести.Това с вакуума е принципа при голф 3,само най-най-най първите Голф 4 са с такива вакууми и 99.9% съм сигурен,че ти не си с такъв тип система.
Като не го смениш,ще си скапеш компресора за фреона лятото

- rosko-rs
- Автомобил: VW GOLF IV GTI
- Двигател: AGU -1999
един-два часа кълчене на различни стоики и съдрани ръце те чакат viewtopic.php?f=5&t=221532
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”