задаржа високи обороти Голф 2 gti

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
limi
Автомобил:
Двигател:

задаржа високи обороти Голф 2 gti

Мнениеот limi » Сря 30 ное 2011 9:41

Здравеите на вси4ки.имам следният проблем колата е голф 2 гти ПБ мотора,сутрин при студен мотор колата пали и работи добре оба4е когато моторът загрее оборотите на свободен ход (натискане на съединител или изключена от предавка)остават високи около 1500-1700 и непадат до нормалните.понякога като "ритна" газта падат до нормалните но след това пак се ка4ват на 1500.и другият проблем е при голямо натоварване на двигателя светва лампа за маслото,съпроводена със зумер,маслото е на 4000 км.10w40 полусинтетика ,нивото на маслото е добре в смисъл има достатачно в двигателя.Благодаря на всички предварително

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: задаржа високи обороти Голф 2 gti

Мнениеот vit_autosofia » Чет 01 дек 2011 6:53

Диджито е много капризно на вакуми.Прегледай ги.Стъпковия мотор работи ли?
Дебитомера девствен ли е?Температурния датчик как е?Центровкана запалването правена ли е?
Мога да ти задавам още много въпроси типични за проблема ти,но ме заболяха ръцете да говоря. :да: :да:

Потребителски аватар
limi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот limi » Чет 01 дек 2011 9:15

Стъпковия мотор работи,Центровка на запалването не е правена.дебитомера е девствен да.Благодаря колега,ще започнем от температурния датчик и вакумите.трябва ли да се прави центровка наново?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 01 дек 2011 9:37

как правите центровката?

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 01 дек 2011 9:48

Провери винтчето за регулиране на оборотите на празен ход, което се намира на дроселовата клапа. Ако си нов собственик на автомобила, е възможно поради неработещо стъпково моторче предишния собственик да е развил това винтче за да има колата празен ход докато е студена и съответно като загрее оборотите се вдигат, точно както си описал. На мен веднъж ми се случи и това винтче само да ми се отвие от продължително каране с висока скорост. Пробвай да го завиеж до нормализиране на оборотите, за да видиш дали е от него. Ако се оправи, ще е интересно на студа дали изобщо ще запали без газ. Ако работи стъпковото моторче и просто винтчето се е развило ще запали, ако има проблем в моторчето ще запали само ако подаваш газ докато палиш. Провери това винтче и пиши. Има една прозедура по настроиката на празния ход, която в момента ме мързи да описвам, пък и трябва да я погледна в детайли.

Потребителски аватар
limi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот limi » Чет 01 дек 2011 14:21

vit_autosofia-имам приятел които се занимава основно с коли от VAG групата предполагам му е ясно за центровката как да я направи.а колкото до колегата Ugeorge мисля да пробвам това с болт4ето за оборотите но да не се прецака нещо защото сам чувал че там не се пипа.извинявам се но сам нов в тази област и имам някои притеснения

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 01 дек 2011 16:39

limi написа:vit_autosofia-имам приятел които се занимава основно с коли от VAG групата предполагам му е ясно за центровката как да я направи.а колкото до колегата Ugeorge мисля да пробвам това с болт4ето за оборотите но да не се прецака нещо защото сам чувал че там не се пипа.извинявам се но сам нов в тази област и имам някои притеснения

Питам защото и аз имам приятел диагностик,който съм го гледал как прави центровка точно на такъв мотор.Нищо общо с истината.

Потребителски аватар
krasimir_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_gti » Чет 01 дек 2011 18:28

Смени колата ..... и без това 2-ката ве4е е антика.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 01 дек 2011 18:51

krasimir_gti написа:Смени колата ..... и без това 2-ката ве4е е антика.

пардон класика

и защо трябва да спамиш.Ако имаш адекватно виждане по проблема пиши.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”