airbag
- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
airbag
Здравейте.Някой знае ли от къде се задейства еърбега на vw и къде са му датчиците.Какво значи лампата на таблото и за що светка като се даде на контакт.А ако светне по време на движение какво значи?За венто става въпрос.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лампата на таблото е за информация при проблем със системата.
Светенето като подадеш контакт е за самодиагностика. Ако не угасне - то има проблем. Присветването по време на движение, също е индикация за проблем.
При новозакупена кола на старо, това най-често означава, че вече са тествали airbag-а дали работи
Отиди на кодочетец да погледнат и изчистят евентуално натрупаната грешка и поразгледай из форума темите за проблеми покрай airbag-a
Светенето като подадеш контакт е за самодиагностика. Ако не угасне - то има проблем. Присветването по време на движение, също е индикация за проблем.
При новозакупена кола на старо, това най-често означава, че вече са тествали airbag-а дали работи

Отиди на кодочетец да погледнат и изчистят евентуално натрупаната грешка и поразгледай из форума темите за проблеми покрай airbag-a
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bqlovento написа:...А знаете ли въз основа на какво се задейства и къде са му датчиците?Мерси.
Моли се никога да не разбираш от какво и в каква ситуация се задейства

"Спусъците", доколкото знам, са два зад предната броня и един в закопчалката на колана като реагират над определена скорост и на определен натиск или сила на удър.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Лампата светва като обратна инфо.от системата,т.е. ако изгасне след подаване на контакт значи всичко е ток в системата,неизгаснели след определен интервал от време ,значи имаш проблем,а именно може да имаш разкачен датчик,грешка или нещо от този сорт.Колкото до датчиците намират се от пред около/зад обсега на фаровете,аз съм виждал едни с едно топче което при удар се откъсва и се придвижва назад като по този начин дава контакт в самата система и се отварят възглавниците ,поне так асъм виждал 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
CRX Racing написа:И аз не виждам логика ама бяха много завои в планината. Това ми дойде като идея.
Ми ако ти е вързано по гореопоменатия начин към датчика на маслото-от завоите понякога датчика за маслото светва щото не подкачва достатъчно и ето ти го.Много лесно можеш да провериш дали е от това.Даваш на контакт и чакаш 20-30 сек.Ако не загасне и като запалиш загасне значи е това.Дано да не е де

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”