airbag

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

airbag

Мнениеот bqlovento » Вто 31 окт 2006 17:45

Здравейте.Някой знае ли от къде се задейства еърбега на vw и къде са му датчиците.Какво значи лампата на таблото и за що светка като се даде на контакт.А ако светне по време на движение какво значи?За венто става въпрос.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 31 окт 2006 18:05

Лампата на таблото е за информация при проблем със системата.
Светенето като подадеш контакт е за самодиагностика. Ако не угасне - то има проблем. Присветването по време на движение, също е индикация за проблем.
При новозакупена кола на старо, това най-често означава, че вече са тествали airbag-а дали работи mhihi
Отиди на кодочетец да погледнат и изчистят евентуално натрупаната грешка и поразгледай из форума темите за проблеми покрай airbag-a

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 31 окт 2006 18:31

Другия чест номер е че е отварян еърбега,оправили са го ,сложили са пласмаси и са го вързали към датчика на маслото та като запалиш лампата да загасне.Съответно като мигне нещо маслото по нагорнище премигва и еърбега :lol:

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Вто 31 окт 2006 18:57

Тя лампата не ми светка по време на движение.Искам просто да знам ако се случи какво значи.А знаете ли въз основа на какво се задейства и къде са му датчиците?Мерси.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 01 ное 2006 11:38

bqlovento написа:...А знаете ли въз основа на какво се задейства и къде са му датчиците?Мерси.

Моли се никога да не разбираш от какво и в каква ситуация се задейства :bishop
"Спусъците", доколкото знам, са два зад предната броня и един в закопчалката на колана като реагират над определена скорост и на определен натиск или сила на удър.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 01 ное 2006 12:18

Аз мисля на моята, че има компир с вграден g-meter и пиропатрони на коланите ....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 01 ное 2006 12:37

на моята кола беше светнал, защото му беше нужна инспекция....5лв и загасва....на някакви километри (за съжаление не знам колко) светва лапмата защото е нужна инспекция, за да се гарантира че работи....това беше при опел но има резон и при VW да има такива филми...

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Сря 01 ное 2006 18:30

А възможно ли е да светне лампата, поради много завои. Защото веднъж карах в планината и светна лампата, след като покарах малко на прав път си загасна и така.

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Сря 01 ное 2006 18:45

Молко не виждам логика да светне от завой,но не разбирам много.Нека кажат знаещите.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Сря 01 ное 2006 19:00

И аз не виждам логика ама бяха много завои в планината. Това ми дойде като идея.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 01 ное 2006 21:41

Лампата светва като обратна инфо.от системата,т.е. ако изгасне след подаване на контакт значи всичко е ток в системата,неизгаснели след определен интервал от време ,значи имаш проблем,а именно може да имаш разкачен датчик,грешка или нещо от този сорт.Колкото до датчиците намират се от пред около/зад обсега на фаровете,аз съм виждал едни с едно топче което при удар се откъсва и се придвижва назад като по този начин дава контакт в самата система и се отварят възглавниците ,поне так асъм виждал :oops:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 01 ное 2006 21:52

Датчика на айрбага е между пасажерската седалка и десния праг на колата под пластмасовата лайсна.И представлява една метална тръба около 5 см диаметър и дължина около 30-50 см.На нея има големи жълти предупредителни табели за щяло и нещяло.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 01 ное 2006 22:40

CRX Racing написа:И аз не виждам логика ама бяха много завои в планината. Това ми дойде като идея.

Ми ако ти е вързано по гореопоменатия начин към датчика на маслото-от завоите понякога датчика за маслото светва щото не подкачва достатъчно и ето ти го.Много лесно можеш да провериш дали е от това.Даваш на контакт и чакаш 20-30 сек.Ако не загасне и като запалиш загасне значи е това.Дано да не е де :cry:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”