Технически проблем голф 3 няма оправия
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
Технически проблем голф 3 няма оправия
Проблема е следния слагам антифриз на месец по един литар каде отива това няма никакви течове от както ми монтираха газовата уредба ми се губят по литар на месец,другият проблем от както ми сложиха газовата е следния: мина ли над 90 километра път при скорост от 120-150 ми светла лампата замаслото и се задейства зумера закарах я на майтор каза помпата трябва да се сменя закарах я на втори каза смени маслото и филтара сложи по гъсто защото като загрее става течно и неможе да направи налягане да смажи доло валовете, закарах я на трети и третия ми каза че имам износване на вала. Та дайте някъкъв съвет защото литар антифриз и тва с маслото не ми харесва никък,отделно колата при скорост от 140 км/ч ми загрява над 100 градуса и това е страшно защото не охлажда отваря кръга защото започва през маркучето горе кадето влиза в казанчето да изхвърля антифриз. Не е работа колеги!!!! 

- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Re: Технически проблем голф 3 няма оправия
За загубата антифриз провери ли да не тече в купето от парното ако не е и от там най вероятно гарнитура
а за маслото може да е датчик,помпа,масло, и .........
а за маслото може да е датчик,помпа,масло, и .........
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
Несъм проверявал. но преди да сложа газовото нямах проблеми с антифриза и затова помислих че е от скобите.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
А колата е голф 3 с какъв мотор? Колегата ти го е написал - в най-лошия случай маслото ти ще стане на боза - ако е гарнитурата, и това ти обяснява и загубата на антифриз и зумера. Естествено днес съм тотален песимист. 

-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
Мотора е 1.4 мисля че е АБД но не съм сигорен как мога да разбера защото същият мотор съм го виждал в форумите и пишат че е абд въздушният филтър е от старите една голяма кръгла тава
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
абд е 1.4 в големия талон го пише кода първите 3 букви от номера на мотора
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Замери налягането на помпата, забележи дали пуши бяло като палиш, датчици за налягането, ако не - основни и биелни лагери.
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
snupeca написа:Замери налягането на помпата, забележи дали пуши бяло като палиш, датчици за налягането, ако не - основни и биелни лагери.
с къкво мога да замеря налягането и как? не пуши нищо евентуално като стана до отида на работа в 5 и нещо си пуши но е слаба работа и е разбираемо при тези температури
колега тези всички проблеми след слагането на газовата ли се получихаи какво е газовото
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
qncho написа:колега тези всички проблеми след слагането на газовата ли се получихаи какво е газовото
Ланди ренцо чисто ново е всичко което съм слагал относно газова уредба
студена и топла трябва винаги да праща вода вразшерителния съд може да имаш проблем с водната помпа
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
колега защо не пробваш да махнеш изпарителя и покараи без него затапи маркучите за отоплението му да видиш ще губи ли антифриз аз така ми се беше напълнил изпарителя веднъж та неможах да запаля имало шупла в корпуса и протекал пробваи
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах от там е по изпарителя има следи от ръждичка точно под скобата... но масалцето си остава проблемен
-
battleangel87
- Автомобил:
- Двигател:
Колега..огледай обстойно всичките водни съединения...от до....и аз на мойта таратайка си мислех че всичко е ок....но един ден съвсем случайно видях от къде сълзи..некъде ако не можеш да видиш хубаво пипни маркучите от всичките страни...можеш дори да се опиташ да завъртиш маркучите..ако скобите не са стегнати хубаво може от там да се получава това...а относно зумера тфа ми намирисва на некакъв си дефект..на тия мотори...на татко на неговата се получава същото..дано да съм бил полезен 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
battleangel87 написа:Колега..огледай обстойно всичките водни съединения...от до....и аз на мойта таратайка си мислех че всичко е ок....но един ден съвсем случайно видях от къде сълзи..некъде ако не можеш да видиш хубаво пипни маркучите от всичките страни...можеш дори да се опиташ да завъртиш маркучите..ако скобите не са стегнати хубаво може от там да се получава това...а относно зумера тфа ми намирисва на некакъв си дефект..на тия мотори...на татко на неговата се получава същото..дано да съм бил полезен
Дефектът има много имена
:1. Дефектирал или неподходящ датчик за високо налягане
2. Менте-масло
3. Заминала маслена помпа
4. Запушени маслени магистрали поради т.2 или каране със старо масло
5. Износване на двигателя и по-специално в кол.-мот. механизъм (т.е. в блока)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”