Проблем със затоплянето на двигател
-
petrov27
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със затоплянето на двигател
Здравейте на всички! Имам проблем със загряването на GOLF 1.8 AAM мотор.След запалването минавам 30 км. и колата загрява до 80 градуса и не може повече. Това го прави само сутрин. При по-топло време е малко по-добре. При тези 80 градуса горният маркуч е топъл, а долният е студен. Сменил съм термостат Behr, водна помпа, радиаторче на парно и все пак не иска да загрее. Парното духа топло, но не е това, което трябва.Самият мотор не може да се стопли. Моля, помогнвете! Благодаря Ви!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем със затоплянето на двигател
По някое време изравнява ли се температурата на двата маркуча?При теб може да е комбинация от повреда в таблото(не реални показания на температурата),повреден датчик за температурата(на пластмасовия тройник) и изпадал дунапрен от клапите(основно топло-студено)! 
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Някаква информация за температурния режим от летния период..дали си спомняш?Иначе при реални 80 градуса,парното е "жестоко"..от опит го казвам,при не-добре загряващ дизел..абе едно 70-80 градуса макс.-направо пари на духалките.Бензинката(1.8 ми) е с вечен конденз(майонеза) по капачката на маслото през зимата,кара се на 5-8 км,няма как да е горещ долния маркуч на радиатора,термостата е за 87 градуса.
Опитай да не пускаш парното до едно 60-70 градуса,аз не го правя защото отдавна сме се разбрали-"кой на кого служи..аджеба..
"
А,да това с клапите,както писа колегата, е добра причина....предполагам слабото парно е довело до това задълбочено изследване на температурите..
Опитай да не пускаш парното до едно 60-70 градуса,аз не го правя защото отдавна сме се разбрали-"кой на кого служи..аджеба..
А,да това с клапите,както писа колегата, е добра причина....предполагам слабото парно е довело до това задълбочено изследване на температурите..
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Проблема е или в термостата , или в начина му на монтиране !
Времето е още топло , все още дизелите ни загряват
, какво остава за бензин .
ПП Казвам го от опит : не може да се определи посредством пипане на долния маркуч с ръка , дали термостата изпуска
. С ръка ще усетиш само ако е тотално отворен .
Времето е още топло , все още дизелите ни загряват
ПП Казвам го от опит : не може да се определи посредством пипане на долния маркуч с ръка , дали термостата изпуска
-
petrov27
- Автомобил:
- Двигател:
Температурата на двата маркуча се изравнява и уредът си показва 90 градуса. Клапите за топло и студено съм ги свалял и правил. Просто не иска да загрее, за да се отвори големият кръг.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Започваш да си противоречиш! 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”