Не работят чистачките на KR а - решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Не работят чистачките на KR а - решено

Мнениеот moreg » Вто 08 ное 2011 20:03

:D Здравейте!
Отказаха ми чистачките и двете предни и задната не работят, както и неще да пръска моторчето за водата scare Нагряването на задното стъкло също изчезна
Смених реле 19, пак същата работа, бушона е здрав но не идва ток до него!
Дайте съвет къде да гледам и къде може да се губи тока евентуално, приемам всякакви мнения и съвети.
Мерси!

Последна промяна от moreg на Вто 07 фев 2012 17:41, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Re: Не работят чистачките на KR а - решено

Мнениеот moreg » Нед 13 ное 2011 17:48

Оправи се работата, както винаги супер елементарна и смешна повреда но ето че се случва....
Оказа се че клемите на кабелите, които отиват на минуса на акумулатора към бушониерата не са давали добър контакт, тоест бяха се окислили горе на клемата на акумулатора и бях загубил отопление на задното стъкло, предна и задна чистачки, моторче за пръскане на вода по стъклата както и вентилатора всички степени неработеха :roll:
Почистих клемите с телена четка до блясък и работата се оправи и всичко тръгна! :D

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Re: Не работят чистачките на KR а - решено

Мнениеот moreg » Сря 07 дек 2011 13:29

Значи колети проблема се появи отново и този път отидох на жичкаджия!
Човека прегледа всичко и каза, че проблема за съжаление е от по нестандартните :(
Оказа се, че вътре в бушониерата, където се нареждат релетата и бушоните имало някакави пластини, които с течение на годините (от употребата) се окислявали и недавали контакт, и някой път плюса идва но в повечето време го няма :roll:
И така човека ми пусна един допънителен плюс с бушон 25A, който да играе ролята на тия пластини и сега вече имам надеждни чистачки и вентилатор в купето!

Пиша го информативно за да може ако при някой се появи този проблеми да знае откъде идва причината :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”