Здравейте колеги! Може ли да ми кажете при включване на дълги светлини дали трябва да светят и 4-те фара на дълги?
Сега светят двата външни на къси и двата вътрешни на дълги. Колата е Голф 2 1,6 1990г.
Голф 2 въпрос за фарове
- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
Re: Голф 2 въпрос за фарове
На къси светят външните а на дълги светят всички,малките фарчета са само за дълги. 
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
gyleto написа:На къси светят външните а на дълги светят всички,малките фарчета са само за дълги.

- chiki-riki
- Двигател: 1.8
Gazaro_wow написа:gyleto написа:На къси светят външните а на дълги светят всички,малките фарчета са само за дълги.
При мен, малките фарчета се пускат с отделно копче .. 1 степен, малките фарчета, 2-ра стоповете за мъгла. Не е ли така фабрично
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
chiki-riki и при мен е така
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Когато слагах моите, колегата знайнайнай ме светна, че има два вида малки фарчета при Мк2 - фарове за мъгла и дълги светлини. Проверих в ЕТКА, Пецата се оказа прав, наистина. Затова на някои от вас се включват от копчето за осв. за мъгла, а при други се задействат от лоста за дългите светлини.
- chiki-riki
stefan4o написа:... че има два вида малки фарчета при Мк2.....
едните правят черта, а другите точка ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Мисля, че добре го обясних.
1. Малките фарчета за дълги - светят доста напред и лъчът им е стеснен и издължен.
2. Обратното при другите за мъгла - светят на по-късо разстояние от горните и разпръсват светлината една идея по-добре от късите светлини на колата. Ефектът им обаче леко бледнее, понеже са разположени доста високо на автомобила. А фаровете за мъгла за да бъдат максимално ефективни трябва да са максимално ниско до пътната настилка.
Ето как изглеждат моите отблизо:

1. Малките фарчета за дълги - светят доста напред и лъчът им е стеснен и издължен.
2. Обратното при другите за мъгла - светят на по-късо разстояние от горните и разпръсват светлината една идея по-добре от късите светлини на колата. Ефектът им обаче леко бледнее, понеже са разположени доста високо на автомобила. А фаровете за мъгла за да бъдат максимално ефективни трябва да са максимално ниско до пътната настилка.
Ето как изглеждат моите отблизо:

- chiki-riki
stefan4o написа:...
Благодаря за разясненията

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”