Здравейте.Ако някой има идея от какво може да е нека сподели.
Колата е Голф-4 1.4 16V-бензин
От известно време(но не всеки ден)само когато колата е изключена от скорост и съм на светофар се чува странно тракане в купето някъде вдясно от шоф.седалка,но не мога да кажа от къде точно.Дори и да натискам съединителя пак си трака.Сменено е маслото преди 1 м.Масло ск.кутия е колкото трябва.Иначе колата си е наред само понякога не включва веднага на 1 скорост, а трябва да задържа малко съединителя и тогава си включва без проблем. Ако някой знае какви са симптомите за проблем в скоростната кутия да каже какви са.Предварително благодаря на отзовалите се:))
Голф-4 1.4 16V-бензин - странно тракане
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: странно тракане
Отивай на някой канал да ти прегледат тампоните, меките връзки на гърнета и т.н.
в какво се изразява тракането- постоянно ли е като звук- цък цък цък.... като щракане на копче-бързо и отчетено като тактуване или само изтраква и спира.
Звука наподобява като апаратите на такситата, но по бързо цъка.Когато се появи цъка постоянно и след известно време спира.
извинявай, но не съм в БГ и си нямам идея как цъкат апаратите на такситата. сравни го с нещо друго. наподобява ли на помпичка или клапан. монотонно без промяна в ритъма.
ако е същото за което говорим идва от към двигателния отсек. води се помпичка която приема и връща бензина които е в повече. напълно нормално е (така ми казаха в сервиза след като и аз се бях поболял от това ритмично тракане). самото нещо се намира между казанчето за чистачките и това за антифриза. най в ляво
Благодаря ти.Дано се окаже, че няма проблем.Ще гледам през седмицата да я закарам да я погледнат и ще пиша какъв е резултата.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Най-вероятно звука идва от контролния модул на климатроника. И при мен го има това цъкане но не знам дали от вентилаторчето в контролния модул идва звука или нещо друго вътре.
Ами днес като се заслушах го има и по време на движение,но когато намалявам да спирам а явно преди от музиката не съм го чувала, но днес цял ден съм без музика и го чух.Звука е някакъв като че ли се удрят 2 пластмаси.По някое време ударих по жабката и спря, но след това пак започна.Утре ще махна всичко от жабката и ако не спира да потраква ще ходя до сервиза:)
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
при мен се е случвало да има такова тракане от не добре затворена жабка например да захапе само едното зъбче от към CDто а това от към вратата не
- vnkostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
на мене ми трака от капака, който скрива буксата за диагностика. хвърли едно око, защото и аз се бях вкарал в една едноседмична мистерия 
Re: Голф-4 1.4 16V-бензин - странно тракане
Сега идвам от сервиза.Гледаха гледаха и накрая ми казаха: Нищо и няма карай и се не бой:).И без това слушаш силно музика проблем нямаш.Нещо ми каза,че някакви клапани изпускали въздух и се намествали и шума бил от тях.Незнам до колко мога да се успокоя,че няма проблем, но това е положението.Весели празници от мен:)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”