Помагайте за избор на Jetta

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
volverine
Автомобил:
Двигател:

Помагайте за избор на Jetta

Мнениеот volverine » Пон 28 ное 2011 16:52

Привет приятели, харесал съм си новата Jetta и утре ще пробвам дизеловия 1.6/105к.с., но въпреки това искам да чуя вашите мнения по въпроса, понеже си мисля и за бензиновия 1.4/122к.с. Дайте съвет при избора, кой двигател е по добър според вас и защо? Не минавам много километри, може би около 20 000 на година или малко повече.
Поздрави.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Помагайте за избор на Jetta

Мнениеот Petrolhead » Пон 28 ное 2011 16:54

съвет 1, недей си купува новата джета, на базата на стария голф е

Потребителски аватар
volverine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volverine » Пон 28 ное 2011 19:41

Може ли малко да поясниш колега? До сега съм карал само Рена.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 28 ное 2011 22:01

Сегашната джета е голф 5 под ламарините, така че по добре голф 6

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 9:18

колега щом си карал до сега само рена,по-добре се ориентирай пак там.според мен от новите модели рено пускат по-интересни и читави неща,поне в средния клас,в който е джетата.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 29 ное 2011 9:43

agent_kowalski написа:колега щом си карал до сега само рена,по-добре се ориентирай пак там.според мен от новите модели рено пускат по-интересни и читави неща,поне в средния клас,в който е джетата.

На базата на какви твои наблюдения, реши че новите рена са по-читави?
Питам сериозно

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 9:52

първо да уточня че не се изразих правилно.за читави що се отнася до нови модели е трудно да се каже.спецялно за тази джета ,както казаха е върху голф5 там е друго.за реното имам двама познати единия с новата лагуна другия с меган вече са на почти 100 хиляди доста са ме возили и смея да твърдя че като матеряли седят по-добре от въпросната джета,в която съм съм пътувал.дизайна е нещо субективно за всеки,но и тук смея да твърдя че реното е много по-приятно от джетата,която седи точно все едно имали са някакви части в някакъв склад и са се мъчили да сглобят нещо.това важи особенно за задницата и.вътре е пълна с тъпи пластмаси и ръбати седалки,дори се чува осезаемо според мен шума от гумите при скорост от 100км/ч.
ако искаш мога да направя и сравнение можеду поло и клио защото там имам много повече наблюдения,но тука не говорим за това.затова казах на колегата като е карал рено и иска нова кола пак да погледне рено.най-вероятно има две причини да погледне към vw.едната е че сигурно джетата много му харесва на дизайн,което нали добре харесва му няма лошо.другото е че някой негов приятел карал 10 години голф2 му е казал колко велика машина е това и той както много хора си мислят че новите коли са като тия преди 20 години,и още по-лошото че новите vw имат нещо общо с голф 2 ,пасат3 и тн.няма ги тези работи.vw е кола като кола движи се хубаво.няма го чара,няма я пословичната здравина нищо няма от това,с което сме заобичали тази марка преди години.
за реното обобщено:дали е по-читаво е божа работа,но съм сигурен че не е по-скапано в никакъв случай.отделно по-доброто цялостно излъчване така допълва нещата в негова полза.

Потребителски аватар
hooligan_6683
Автомобил: Passat b6
Двигател: BWA

Мнениеот hooligan_6683 » Вто 29 ное 2011 10:09

agent_kowalski написа:първо да уточня че не се изразих правилно.за читави що се отнася до нови модели е трудно да се каже.спецялно за тази джета ,както казаха е върху голф5 там е друго.за реното имам двама познати единия с новата лагуна другия с меган вече са на почти 100 хиляди доста са ме возили и смея да твърдя че като матеряли седят по-добре от въпросната джета,в която съм съм пътувал.дизайна е нещо субективно за всеки,но и тук смея да твърдя че реното е много по-приятно от джетата,която седи точно все едно имали са някакви части в някакъв склад и са се мъчили да сглобят нещо.това важи особенно за задницата и.вътре е пълна с тъпи пластмаси и ръбати седалки,дори се чува осезаемо според мен шума от гумите при скорост от 100км/ч.
ако искаш мога да направя и сравнение можеду поло и клио защото там имам много повече наблюдения,но тука не говорим за това.затова казах на колегата като е карал рено и иска нова кола пак да погледне рено.най-вероятно има две причини да погледне към vw.едната е че сигурно джетата много му харесва на дизайн,което нали добре харесва му няма лошо.другото е че някой негов приятел карал 10 години голф2 му е казал колко велика машина е това и той както много хора си мислят че новите коли са като тия преди 20 години,и още по-лошото че новите vw имат нещо общо с голф 2 ,пасат3 и тн.няма ги тези работи.vw е кола като кола движи се хубаво.няма го чара,няма я пословичната здравина нищо няма от това,с което сме заобичали тази марка преди години.
за реното обобщено:дали е по-читаво е божа работа,но съм сигурен че не е по-скапано в никакъв случай.отделно по-доброто цялостно излъчване така допълва нещата в негова полза.

maikomila scare как може да хвалиш рено лагуна това е пълен боклук за мене, а аз влизам във втора тема и ти хвалиш рената :не: моляте не заблуждавай. Сърбите са казали " со мачка, со борче, со пичка това нее кола "

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 10:14

те сърбите и друго са казали.говорех в другата тема за клио и поло и ако твърдиш че полото е по-удобно и широко и тихо и каквото и да е спрямо клиото явно си мазохист.за дизайн не говоря всеки си харесва нещо.лагуната си е супер количка,това че на тебе не ти харесва не означава че е лоша.имал съм рена,карал съм рена.харесват ми.не съм видял от тях нещо по-лошо от това което съм виждал от други марки.защо да казвам нещо лошо за тях като не съм видял нищо фрапиращо?стига сме разваляли темата.казах каквото казах който си купува кола да гледа всичко не се знае кое ще му хареса,който си е купил да се вози и това е. :beer
трябва да предложа в правилника да се вкара точка за бан ,ако човек препоръчва на някой да си купи друга барака различно производство от vag.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 29 ное 2011 12:36

всичко е субективно, но все пак дайте да видим какво казва мобиле.де

колата която държи цена по-дълго време според пазара е по-читавата, мисля че всеки ще се съгласи.
колите ще са дизели 2011 година, базови оборудвания.
Рено Лагуна 150 коня ДЦИ Динамик - цена нова 45 800 лева с ДДС
Фолкваген Пасат 170 коня ТДИ Хайлайн - цена нова 49 967 с ДДС
правим бързо търсене в мобиле.де
пасат - http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=153968177&__lp=57&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=25%2C4&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&negativeFeatures=EXPORT&lang=en&pageNumber=1
лагуна - http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=153847352&__lp=17&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=20700&makeModelVariant1.modelId=14&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&negativeFeatures=EXPORT&lang=en&pageNumber=1

в линковете горе може да видите цена на
пасат: 26 800 евро или 52 416.25 лева
лагуна: 15 900 евро или 31 097.70 лева

при почти еднакви базови цени, къде са се изпарили тези почти 20 000 лева?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 13:17

според мен това че нещо е по-скъпо не означава че е по-хубаво или върши повече работа.разбира се не означава и обратното.в случея гледаш в германия за немски автомобил,много ясно че ще държи цена.в България също vw държат цена,защото има хора да дават тези пари ,вярвайки си че купуват най-добрата кола.
пак казвам като човек притежавал и vw и рено и опел и деу и фиат и форд и не знам какво още.от реното не съм видял нищо лошо.единственато,което понякога дразни е че за да смениш нещо,което на голфа трябва да свалиш 2 винта,на реното трябва да разглобиш бая неща.това му е кофтито че не са го мислили да се ремонтира лесно.но пък не съм забелязал да се чупи повече.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Вто 29 ное 2011 13:23

agent_kowalski написа:според мен това че нещо е по-скъпо не означава че е по-хубаво или върши повече работа.разбира се не означава и обратното.в случея гледаш в германия за немски автомобил,много ясно че ще държи цена.в България също vw държат цена,защото има хора да дават тези пари ,вярвайки си че купуват най-добрата кола.
пак казвам като човек притежавал и vw и рено и опел и деу и фиат и форд и не знам какво още.от реното не съм видял нищо лошо.единственато,което понякога дразни е че за да смениш нещо,което на голфа трябва да свалиш 2 винта,на реното трябва да разглобиш бая неща.това му е кофтито че не са го мислили да се ремонтира лесно.но пък не съм забелязал да се чупи повече.

По принцип по-скъпото не значи задължително по-добро или хубаво, но в общия случай означава, че за тая цена получаваш нещо повече. Дали ще получиш действително повече или само една емблема вече зависи от конкретния случай. Но е редно да се отбележи, че щом един модел държи по-добра цена от друг то има основателна причина за това. Една от основните причини е търсенето. А търсенето се обуславя от какво? От вкусовете и предпочитанията на купувача. На пазара съществуват алтернативи за всяко едно нещо - независимо дали става дума за кола, или за хляб.
Относно цените в другите страни - мислиш ли, че във Франция цените на ФВ са по-ниски от съответното Рено. Аз не мисля. ФВ държи цена навсякъде по света. Отвори и хАмерикански сайт някой да видиш хората какви коли за какви цени продават/купуват. В Япония ВАГ също са предпочитан избор, разбира се след японските марки.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 13:54

къде какво се кара зависи много и от това коя държа какви икономически,политически и каквито още се сетиш връзки и отноешния е имала със страната производител на возилото,както и колко пари имат хората,и колко са отдалечени от странта производител.примерно в дания,новегия,финландия хората имат пари но са на майната си от Италия примерно и обикновени италянски коли няма.нали не говорим за ферарите и други спорни неща,където са ценени по целия свят.от много неща зависи.
тука предложих нещо друго,защото въпросната джета според мен е стъкмена от каквото са имали и не си заслужава.същото е и с аналогичната корола на тойота.ако човека търсеше пасат или голф нямаше да кажа друго.но за тая джета ,също и ако някой иска да си купи поло няма как да не му препоръчам рено.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 29 ное 2011 13:57

agent_kowalski написа:тука предложих нещо друго,защото въпросната джета според мен е стъкмена от каквото са имали и не си заслужава.
:screwy

Потребителски аватар
volverine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volverine » Вто 29 ное 2011 15:49

Колеги не разваляйте темата, моля ви и двете марки и двата автомобила си имат предимства и недостатъци, така че да караме по същество.
Между другото днес карах джетата (1.6 дизел), като цяло ми хареса, вози малко твърдо но не е болка за умиране.
Дилемата за вида двигател остава...
Очаквам мнения и съвети.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”