За всички с проблемно отваряне на някоя врата-Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

За всички с проблемно отваряне на някоя врата-Голф 3

Мнениеот andro_ » Пон 06 ное 2006 17:14

Вчера таралясникът ме изненада с веселата новина,че дясната предна врата не иска да се отвори нито отвън,нито отвътре :twisted: .Централното заключване я отключва,но не може да се отвори от дръжките (и отвън и отвътре).След поне стократния опит да я отворя отвън,взе че се отвори гадта :twisted: .Отвътре продължаваше да не се отваря,но поне отвън ставаше номера от второто дърпане.Днес се ядосах и свалих кората,за да видя какво е положението.С много търпение успях да сваля цялата брава и външната дръжка.Само като видях,колко сложно е устроено нещото,реших да не правя опити да я разглобявам.Едно хубаво напръскване с WD-40,и имам предвид наистина хубаво (чак се разтече бравата,така я бях накиснал) и работата се оправи.Сега си имам перфектно работеща брава.Причината,предполагам,е в това,че някое лостче с пружина не иска да се върне след отключване,поради липса на смазка или просто заради мръсотия,годините,употребата и т.н.Знам,че има колеги с подобен проблем (отваряне на вратата след 2 дръпвания) и затова реших да споделя опита си.Ако сваляте бравата,да знаете,че трябва или да се свали едната шина на механизма на прозореца (аз съм със ел.стъкла :twisted: ) или поне да се откачи от двата държащи болта и с малко сръчност да се извади.Ако ще отвивате болтовете и сте със ел.стъкла,да знаете,че прозорецът не трябва да е в горно мъртво положение,а съвсем леко свален,защото е под напрежение,когато е затворен.Също така,трябва и сръчност и внимателно отношение,когато сваляте телчето (мда буквално е тел),което отговаря за заключване/отключване отвътре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”