Замръзнала ръчна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Замръзнала ръчна

Мнениеот Schwepsi » Нед 05 ное 2006 20:04

онзи ден в студовете на тругване едното колело ми задържаше , отзад съм с дискови и патерицата не се връщаше да трябваше да слизам ида я бутам от под колата. идеята ми е каква профилактика да се направи че да не се случва тва , че ми е навик да дърпам ръчната след спиране.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 05 ное 2006 20:20

Швепси,не са ли те учили че зимата ръчната изобщо не се ползва(особенно вечер)

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Нед 05 ное 2006 20:21

Ами зимата избягвай, че и по-големи бели могат да станат, особено като се намокри жилото и замръзне. Става въпрос за дълъг престой.

Потребителски аватар
Schwepsi

Мнениеот Schwepsi » Нед 05 ное 2006 20:31

не е така . ако прегледа и подържа щото све пак е на 9 год , не би трябвало да е проблем . Така мисля аз , пък и гледам да не робувам на неписани бабини девитини.
МОЖЕ и да греша , но нека някои които знае какво точно се случва да се обоснове , а не просто да се казва зимата-ръчна не и т.н
логиката ми произлиза от факта че ръчната и крачната не се раличават много- и двете чрезм различно по вид усулие притискат накладките към диска , а крачната я ползваме много нали така :D

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 05 ное 2006 20:34

Умната с тея ръчни , че миналата година една мадама с Корса я вадихме от канавката до нас :D Оставила колада на ръчна пред магазина да заграва и после си тръгва и задницата я изпревари и..... ЦОП в канавката :roll:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 05 ное 2006 20:36

Виж сега Швепси,
Ако ти се струват бабини деветини си продължавай да си я вдигаш и ще продължаваш да си влачиш едното колело.
Хората са ти казали - зимата не я ползвай.Лека в твоя случай е да се размръзне през деня ... И не се заяждам, ако имаш гараж на топличко няма да ти отказва да се сваля ама на студа ... няма да те оправи профилактика :)

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Нед 05 ное 2006 20:47

И аз мисля така че лек за това няма,просто не трябва да се дърпа вечер макар че е добър навик това и аз също го имам.Винаги я дърпам дори да спра да си взема цигари за 1мин пак я дърпам ама зимата вечер избягвам или направо не я дърпам че миналата зима ходих на работа суркайки задните гуми по снега :lol:

Потребителски аватар
Schwepsi

Мнениеот Schwepsi » Нед 05 ное 2006 20:56

Miloslav Ivanov написа:Виж сега Швепси,
Ако ти се струват бабини деветини си продължавай да си я вдигаш и ще продължаваш да си влачиш едното колело.
Хората са ти казали - зимата не я ползвай.Лека в твоя случай е да се размръзне през деня ... И не се заяждам, ако имаш гараж на топличко няма да ти отказва да се сваля ама на студа ... няма да те оправи профилактика :)

Баце не става дума за заяждане тука все се ФВ маняци и си говорим по проблема защо така , има ли начин да се избегне и всеки излага доводи . идеята е да си помагаме , не винаги всеки е прав или разбира вси4ко.
по принцип за ръчната и зимата го знам , но все ми се щесе да не се примирявам , все има какво да се направи , не че това ми е наи важно в колата и без него не може , ама защо пък да не го ползвам

Потребителски аватар
panasonicsds
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот panasonicsds » Нед 05 ное 2006 22:13

Schwepsi написа:не е така . ако прегледа и подържа щото све пак е на 9 год , не би трябвало да е проблем . Така мисля аз , пък и гледам да не робувам на неписани бабини девитини.
МОЖЕ и да греша , но нека някои които знае какво точно се случва да се обоснове , а не просто да се казва зимата-ръчна не и т.н
логиката ми произлиза от факта че ръчната и крачната не се раличават много- и двете чрезм различно по вид усулие притискат накладките към диска , а крачната я ползваме много нали така :D
крачната работи с масло а рачната е със жило именно то заразва зимата ако е мокро и когато я дръпнеш вечер примерно,на сутринта ако температурата е била под нулата няама тръгване

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 05 ное 2006 22:25

има лек да не замръзват жилата :wink:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 05 ное 2006 23:07

немога да разбера само какво сравнявате ръчната и крачната спирачка все пак можете ли да седите толкова време натиснали крачната спирачка че да замръзне сигурен съм че вие ще замръзнете преди нея апък ръчната замръзва защото има вляга в бронята на жилото и като замръзне .... става весело апък дори и да замръзне в спъснато положение на лоста на ръчната ... не е проблем защото като дигнете имате сила и се чупи леда апък иначе... слезте дърпайте накладките ако можете :) и ако не ви е толкова студено :))

Потребителски аватар
psiho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psiho » Нед 05 ное 2006 23:18

Профилактика няма ако искаш да ползваш ръчна през зимата смени си жилата :D понеже като караш през дъжд и локви броните на жилата ти плуват във вода :013: и през зимата моментално замръзват .Ако искаш си носи трупче и си го слагай под гумата през зимата :oops

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 06 ное 2006 1:46

Добре де.Ами ако е добре смазана системата?Рискът от замръзване би трябвало да е по-малък?Аз поне такъв проблем не съм имал,а зимата си я ползвам при необходимост.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 06 ное 2006 5:44

Като човек който се занимава с авточасти мога да споделя,че през зимата най-голямо е търсенето на жила за ръчна и спойлери. :wink: :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 06 ное 2006 8:44

ръчната я ползвам само за дрифт на сняг . :drive

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”