въпрос за бензинови помпи при АБФ
- motukata
- Автомобил: mk2-mk4
- Двигател: ABF-ASV
въпрос за бензинови помпи при АБФ
Колеги,моля ви за помощ.не съм запознат какви и колко бензинови помпи трябва да хранят двигателя.става на въпрос за АБФ който е монтиран в мк2.Как стои въпроса с подкачващата и нагнетяващата,на колко бара трябва да са и къде е удачно да се монтира външната помпа 

- nasko79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за бензинови помпи при АБФ
ABF има само 1 помпа която е в резервоара, мисля че е работеше на 3 бара но нека и др. колеги да кажат 
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Една е-тази в резервоара(помпа за инжекцион)на 2,5 бара го прави регулатора а самата помпа прави 4-5 или там колкото и е силата(запаса).
- motukata
понеже мен ме информираха че само с подкачващата,която седи в резервоара нямало да направи такова налягане за да върти горивото през системата 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
3 бара без регулатора,по книга. 2.5 бара след регулатора.Същата се използва и при 2Е двигател.
За налягането - то трябва да е каквото трябва,за да впръскват добре дюзите,защото ако закараш 1 бар до дюзите,те пикаят в колектора и се губи ефекта на разпръскване на дюзата и не върви като хората.
Принципно при резервоарите на Г2,които аз съм виждал (1.8 моно 3-4 броя) ,винаги помпата е била отвън,защото нямат място за закрепване вътре в резервоара (нямат заготовката с винта отдолу на пода на резервоара,където се навива корпуса при Голф 3 и Пасат В3/В4).

За налягането - то трябва да е каквото трябва,за да впръскват добре дюзите,защото ако закараш 1 бар до дюзите,те пикаят в колектора и се губи ефекта на разпръскване на дюзата и не върви като хората.
Принципно при резервоарите на Г2,които аз съм виждал (1.8 моно 3-4 броя) ,винаги помпата е била отвън,защото нямат място за закрепване вътре в резервоара (нямат заготовката с винта отдолу на пода на резервоара,където се навива корпуса при Голф 3 и Пасат В3/В4).

Абф е само с една помпа в резервояра която работе на 3 бара а регулатора е на 2.5 бара мисля че от кр мотора едната помпа ще стане но да кажат колегите все пак
- zfa159
- Контакти:
Според ЕТКА на ABF и 2Е са еднакви,на 3 бара :
колега отварял сам на 2е малко по различна е кошницата и помпата от на абф това коет сам забелязал незнам години на произвоство ли от какво се далжи но това останових
- zfa159
- Контакти:
Принципно през година,две,сменят корпуса и типа на помпата в него.Примерно за 1.8 моно има сумарно около 6-7 вида помпи.Именно затова ,когато се скапе старата,трябва да се извади,да и се види номера и по нея се търси новата.Не знам и аз защо имат толкова много видове,но факт - за всеки двигател монтират по няколко вида помпи,които по характеристики са еднакви една с друга (съответно според двигателя разбира се,защото на моното не е като на пълния инжекцион),но имат разлики в корпусите,което си видял и ти в случая.

- motukata
това означава че КР-ска помпа ще ми върши работа и няма да има нужда от външна нагтетяваща?
- Ventci_abf
- Автомобил:
- Двигател:
KR.PL.PF.PB
- motukata
благодаря за инфото 
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Така да ти помогна аз колега
... където АБФ е в коша на двойката. Сменяш резервоара отдзад пасва едно към едно трябва и да се сменят бензинопроводите.. и така си слагаш помпата за АБФ и си решаваш проблема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”