Странен проблем с Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
naid
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с Голф 2

Мнениеот naid » Съб 17 дек 2011 19:03

Здравейте, колеги! Проблемът е следният: 2 пъти вече се случва и не мога да разбера какво се става?!? Както си карам в градското задръстване колата внезапно "умира"... И 2та пъти забелязвам, че уредът за температурата минава малко след полувината преди да се случи следното: колата започва да придърпва и гасне, а след като огасне няма палене?! Въртя, но не пали. Проверих за ток на централния кабел на бобината - няма. Сменям бобината, същата работа... Сменям комутатора, връткам и пали. След това слагам стария комутатор и с него пак пали? На следващия ден тръгвам да излизам и пак неще да запали... слагам новия комутатор и пали от раз. Викам си, от комутатора е и си карам... Снощи седя си аз в задръстване, гледам пак стрелката за температурата отива след нормалното и отново същия проблем?!?! Перката на радиатора се включва и след 2 минути колата гасне и отново няма палене?!? Въртях се половин час, изключих и включих буксата на комутатора и запали?
Става въпрос за Голф 2 1.3 карбуратор. Мой приятел ми каза, че имало някаква защита от прегряване на двигателя? Има ли такова нещо в действителност? Другата възможност, според мен е проблем с кабелите на комутатора. Но интересното е, че на дълъг път този проблем не се случва (за това си мисля, че има общо с температурата на двигателя).
Направо не знам какво да гледам по-напред? Някой да се е сблъсквал със същия проблем? Дайте мнение, че направо ме съсипа тая кола! scare

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”