проблем с оборотите голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
represent
Автомобил:
Двигател:

проблем с оборотите голф 2

Мнениеот represent » Пон 19 дек 2011 0:37

от както купих тази 2-ка имам един проблем, който вече започва да ме плаши... 2ката ми е с карбуратор от ауди 80 1.8 със ръчен смукач. На газ колата ми губи обороти... положението е следното, сутрин паля на смукач колата си държи оборотите карам и връщам смукача, доло горе добре но като карам и вляза в по високите обороти и върна на свободна колата угасва.... също така някой път и на смукач прави така.Другото е че колата дори когато е влязла в работни температури с върнат смукач и държаща на място 900-1000 оборота загася ли я и после веднага да я запаля колата държи 300-400 ... нужно и е отново процедурата с дърпане на смукача за секунди припомпване и после е добре...къде да търся проблема ? А другото което забелязах е че мойта кола МАЙ има компютър... гледах още 3 голфа 1.6 не бяха като моя ... моя до комутатора си има и закачена букса за ПЦ.... ако се изложа някъде с термините моля да ме поправите :))) има ли възможност колата да е карбуратор и да има комп ???

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: проблем с оборотите голф 2

Мнениеот vit_autosofia » Пон 19 дек 2011 6:54

Голфа ти колега е вероятно 1.6 PN мотор който заводски излиза с Pierburg 2EE.Това е карбуратор управляван от компютър.В следствие е заменен с карбуратор от Ауди 80 с ръчен смукач.Карбураторите слагани на тези аудита са Кейхин-1 и Кейхин-2.Вероятно твоя е Кейхин-2.
По проблема мога да предположа,че колата ти обогатява повечко. :да:

represent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот represent » Пон 19 дек 2011 12:49

vit_autosofia написа:Голфа ти колега е вероятно 1.6 PN мотор който заводски излиза с Pierburg 2EE.Това е карбуратор управляван от компютър.В следствие е заменен с карбуратор от Ауди 80 с ръчен смукач.Карбураторите слагани на тези аудита са Кейхин-1 и Кейхин-2.Вероятно твоя е Кейхин-2.
По проблема мога да предположа,че колата ти обогатява повечко. :да:

а как да направя да обогатява по малко ?? :) може ли да е от вакумния регулатор и самата подретба на вакумите, понеже когато взех колата имаше липсващи вакуми и сцепени маркучи и уж ги подреждах наново :) също така този карбуратор кайхен 2 електрически ли е и има ли общо с моя комп ? Може ли този комп на моя голф да дава грешки и в какво се изразяват те ако има изобщо такива ? :) мерси и се извинявам за масата въпроси :)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 19 дек 2011 17:52

можеш ли да снимаш карбуратора

represent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот represent » Чет 29 дек 2011 1:39

vit_autosofia написа:можеш ли да снимаш карбуратора

извинявай, че чак сега пиша ... нямах достъп по ПЦ :) значи аз май останових че този новия ми карбуратор МАЙ не е закачен за ПЦ ... висят едни кабели под карба .... Утре ще пробвам да снимам и да кача. Аз сега си поиграх и малко със смукача ии доло горе оправих положението поне когато е загряла колата си пали на едни обороти и сис ги държи и си връщам що годе добре смукача когато е студена, Сега обаче ми се стори дебел разхода 15-16 газ, за зимата дали е добре или да ходя да я преглежда газаджия и от какво може да бъде, съмнява ме че изпарителя а по точчно мембраните сигурно са се изпекли понеже споменах че колата не е карана. Как да разбера дали са добре мембраните и ако не са има ли смисъл и колко ще ми струва понеже изпарителя ми мисля че е както СПЕЦОВЕТЕ се изразяват "турски" а не ловато :))

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hinev » Чет 29 дек 2011 17:07

Ми отваряш изпарителя , взимаш всички гумички и простотийки всичко що се маха и отиваш в магазина . Според зависи какъв вид се води твоето като модел те ти дават или им показваш старите гумички :)
Сменяш настройваш и си ти.Когато моите мембрани заминат ги сменям за 20лв и 1 бира повече пари на газаджии не давам понеже всеки път го правят така че да изкара година , а сега 2ра не е мръднало :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”