помощ за преминаване от климатик към климатроник???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VR6_12
Автомобил:
Двигател:

помощ за преминаване от климатик към климатроник???

Мнениеот VR6_12 » Съб 07 яну 2012 15:23

здравеите колеги имам питане относно преминаване от климатик към климатроник ако може някои да ми обясни или да каже дали е много сложна цялата галимация.благодаря

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: помощ за преминаване от климатик към климатроник???

Мнениеот zfa159 » Съб 07 яну 2012 15:35

намираш си кола донор със заводски климатроник.Сваляш цялото табло,източваш фреона и сваляш цялата кутия за парното и климатика от из под таблото.Слагаш си цялата кутия от донора,защото имат разлики в отворите и в някои други неща и монтираш обратно.Всичко ще си пасне.После трябва да си махнеш старата ел. инсталация от климатика и да я замениш с тази за климатроника,като там вече зависи каква е колата,защото примерно При Голф 3 е по-лесно от колкото при Голф 4 :)
Общо взето е това,като с ел. инсталацията,трябва да си сложиш и датчиците,които вървят с нея.При Голф 3 не знам дали има място за датчика на таблото,както е при всички табла на Пасат В4,ако няма,трябва да се смени съответния панел от таблото.
Не е много проста работа,според мен крайно безсмислена,защото климатроника е доста по-проблемен като система от климатика (заради повечето си вакуумни клапи за управление и стъпковите моторчета за клапите...).
:beer

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 07 яну 2012 15:39

колегата по горе е прав не се вкарваи във филма ще съжеляваш климатроника е просто по сложна система реално няма жила а моторчета които движат клапите като искаш да не духа много студено или топло просто завърти леко врътката за топло-студено в съответното положение .Колега съвет и от мене не си усложняваи живота ползваи си климатика

VR6_12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR6_12 » Съб 07 яну 2012 16:17

цялата работа е че имам един голф 4 2.8 в6 с климатроник които съм го взел за донор от него ще взема двигателя и скоростите и ще ги сложа на голф 2 а климатроника искам да го сложа на бора или друг голф 4 но ще е към края на годината.но за жалост и двете коли ще са от англия и галимациата е страшна.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 07 яну 2012 17:14

Охо и англичанки не се занимаваи в такъв случаи няма да стане твоята работа определено

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 08 яну 2012 0:08

А тази 4-ка,която имаш с какъв волан ти е? Защото ако тя е с ляв,или трябва да завъртиш десния волан (пациента ти за присаждането) или да си търсиш и донор с десен волан.На ляв и десен волан,са еднакви само панела за управление и самите ел. моторчета,иначе кожуха,радиаторите,вентилатора и т.н. нямат нищо общо и не стават.То дори това е под въпрос,защото през моделната година на Голф 4,сменят 4 пъти контролера и моторите с различни (не са взаимозаменяеми,отделни системи са си всяко за себе си).
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”