помощ за преминаване от климатик към климатроник???
помощ за преминаване от климатик към климатроник???
здравеите колеги имам питане относно преминаване от климатик към климатроник ако може някои да ми обясни или да каже дали е много сложна цялата галимация.благодаря
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: помощ за преминаване от климатик към климатроник???
намираш си кола донор със заводски климатроник.Сваляш цялото табло,източваш фреона и сваляш цялата кутия за парното и климатика от из под таблото.Слагаш си цялата кутия от донора,защото имат разлики в отворите и в някои други неща и монтираш обратно.Всичко ще си пасне.После трябва да си махнеш старата ел. инсталация от климатика и да я замениш с тази за климатроника,като там вече зависи каква е колата,защото примерно При Голф 3 е по-лесно от колкото при Голф 4 
Общо взето е това,като с ел. инсталацията,трябва да си сложиш и датчиците,които вървят с нея.При Голф 3 не знам дали има място за датчика на таблото,както е при всички табла на Пасат В4,ако няма,трябва да се смени съответния панел от таблото.
Не е много проста работа,според мен крайно безсмислена,защото климатроника е доста по-проблемен като система от климатика (заради повечето си вакуумни клапи за управление и стъпковите моторчета за клапите...).

Общо взето е това,като с ел. инсталацията,трябва да си сложиш и датчиците,които вървят с нея.При Голф 3 не знам дали има място за датчика на таблото,както е при всички табла на Пасат В4,ако няма,трябва да се смени съответния панел от таблото.
Не е много проста работа,според мен крайно безсмислена,защото климатроника е доста по-проблемен като система от климатика (заради повечето си вакуумни клапи за управление и стъпковите моторчета за клапите...).

- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
колегата по горе е прав не се вкарваи във филма ще съжеляваш климатроника е просто по сложна система реално няма жила а моторчета които движат клапите като искаш да не духа много студено или топло просто завърти леко врътката за топло-студено в съответното положение .Колега съвет и от мене не си усложняваи живота ползваи си климатика
цялата работа е че имам един голф 4 2.8 в6 с климатроник които съм го взел за донор от него ще взема двигателя и скоростите и ще ги сложа на голф 2 а климатроника искам да го сложа на бора или друг голф 4 но ще е към края на годината.но за жалост и двете коли ще са от англия и галимациата е страшна.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Охо и англичанки не се занимаваи в такъв случаи няма да стане твоята работа определено
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А тази 4-ка,която имаш с какъв волан ти е? Защото ако тя е с ляв,или трябва да завъртиш десния волан (пациента ти за присаждането) или да си търсиш и донор с десен волан.На ляв и десен волан,са еднакви само панела за управление и самите ел. моторчета,иначе кожуха,радиаторите,вентилатора и т.н. нямат нищо общо и не стават.То дори това е под въпрос,защото през моделната година на Голф 4,сменят 4 пъти контролера и моторите с различни (не са взаимозаменяеми,отделни системи са си всяко за себе си).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”