Появи се проблем с паленето ( Golf MK2 1.6 ел. карбуратор )

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikkb
Автомобил: VW Golf 1.6 16v
Двигател: AZD 2003

Появи се проблем с паленето ( Golf MK2 1.6 ел. карбуратор )

Мнениеот nikkb » Чет 22 дек 2011 0:00

Здравейте , пиша ви ако може да ми помогнете за решението на проблема с колата си.
Проблема с паленето на голфчето се появи преди 2 дни , а дотогава двигателя работеше перфектно . Не знам , но да изтъкна като факт , че преди да се появи този проблем предният ден беше дъждовен , а колата не беше палена . Не ми се вярва да е повлияло нещо времето , но все пак да ви го споделя .

Модела на колата е с електронният карбуратор / 1600 куб. см. . Няма газова уредба .
Тук ще ви кажа всички неща , които се опитах да направя , за да запали колата , а на по-долните редове ще ви кажа до какъв предполагаем проблем се стигна .

Смени се дистрибуторната капачка и палеца , като си мислих , че може би проблема е от това , но отново не успяхме да запалим .
Проверих за изгорели бушони , но всичките са здрави .
Проверих дали идва ток от бобината - има .

След което откачих буксите , които дават връзка на машинките към карбуратора и се пръснаха със специален спрей . Едното кабелче (червеното) се беше прекъснало и го вързахме на ново . След като свързахме отново буксите пак опитахме , но без успех.

Оттам филтърната кутия се свали и продухахме горивният маркуч към карбуратора - беше запушен и не пускаше бензин през дююичката на карбуратора . Отпушихме го , колата запали от раз и заработи на нормални обороти .
Двигателят поработи към минутка и изгасна - дюзата пак се беше запушила и не пускаше бензин в карбуратора . Отново го продухах с помпата и се отпуши и така 3-4 пъти , но отново правеше този номер .
Мислих , че този разпределител на трите маркуча е замърсен , затова свързах с един филтър директно двата маркуча за бензина и този към карбуратора , но отново нямаше резултат . От тук се установи , че разпределителя е наред .
Помпата , която всмуква бензина също си работи .

===
ИЗВОД:
След което един човек днес я погледна . Успяхме да я запалим и дюзичката си пускаше бензин ( може би самото запушване , за което споменах не е от замърсяване , а просто някакъв вакуум прави и е нормално , но не знам ... не питах човека , който я запали ) . Обаче сега колата държи високи обороти , не гасне ... но държи високи обороти . Сега колата пали , но само като се затвори клапата на карбуратора и тогава да се завърти стартера .
Човека установи , че проблема може би е в машинката , която регулира горивото ( отбелязал съм я на снимката ) .

При самото даване на контакт се чуваше "бззззт" и тогава палих колата , а сега като дам на контакт и не се чува нищо . Преполагам причината за тези високи обороти се дължи , че тази машинка не работи и не регулира електронният карбуратор правилно .

Пиша ви да питам ако имате някакви други предположения за решаването на проблема или как е начина да проверя дали машинката не е изгоряла ?

Благодаря ви предварително :)

Поздрави.
П.С.
Ще кача след малко и детайлни снимки на двигателят . Само да се преместя на другият компютър , че са там .

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Появи се проблем с паленето ( Golf MK2 1.6 ел. карбуратор )

Мнениеот rudoni » Чет 22 дек 2011 8:23

болеста на този карбуратор- нямаш маса към ЕБУ !провери ги!кафявите кабели

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Чет 22 дек 2011 9:08

Колега дано да се справиш с този карбуратор!
Докато работи наистина е много добър Аз го карах 6год. и почти 80к.км. Разхода и работата му бяха перфектни и на бензин и газ.Но в един момент просто умря :bishop Тук в Бг няма и майстори,а и резервните части (нови) за този карб са с космически цени!!! Помисли за преминаване към вариант с друг вид карб.
Успех и пиши развитието на проблема.

Потребителски аватар
nikkb

Мнениеот nikkb » Чет 22 дек 2011 10:03

Благодаря за отговорите . :)
Днес ще проверя дали има маса към ЕБУ .

Ще ви държа в течение как се развиват нещата .

Направо не мога да повярвам как може да се счупи колата , просто досега не ми се е налагало да свиквам с тази мисъл :lol: ... За 300 000 км досега никакви сериозни проблеми не е правил , а двигателя си работи като часовник , както и сега , само където запалването и оборотите правят проблема .... :?

Надявам се да се намери решение на проблема , в краен случай трябва да се търси нов карбуратор предполагам .
Прилагам и обещаните снимки .
Поздрави . :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 22 дек 2011 22:35

тоя карб го мъчат 2 неща-вакууми и "маса" към частите!на карба има много клапани в пластмасови опаковки и искат "маса" която се взима от една букса на капака на цил. глава и от друга до компа има едно болтче!за вакуумите не пиша ,защото там са тръбички и искат вижън! гледане! а от тук -лошо! счупи ми е оракулското око!може и от много баране да се обърка реда на подреждане на вакуумите!?знае ли човек?!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 23 дек 2011 6:38

Изгубена кауза е да се занимаваш с този прародител на моно инжекцията.Просто му е дошло времето :bishop

Потребителски аватар
nikkb

Мнениеот nikkb » Пет 23 дек 2011 14:51

:D !
Оправихме колата !
Причината беше изгорял транзистор в компютърчето .
Целият ремонт излезе 90 лева и сега колата работи ПЕРФЕКТ , както преди ! :)
Поздрави и благодаря още веднъж за отговорите :wink: .

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 23 дек 2011 20:05

:applause: Браво колега!
Радвам се за успелия ремонт, ще развенчаеш мита че това са непоправими карборатори.

п.с. Но 90лв. за "изгорял транзистор".... :shock

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 23 дек 2011 20:09

kn9453 написа::applause: Браво колега!
Радвам се за успелия ремонт, ще развенчаеш мита че това са непоправими карборатори.

п.с. Но 90лв. за "изгорял транзистор".... :shock

Това сериозно ли 90 лева или колегата се е объркал и е искал да напише 9лв.90 лева за част която струва по малко от 10 лева scare scare scare

Потребителски аватар
nikkb

Мнениеот nikkb » Пет 23 дек 2011 20:42

Ами може и бащата нещо да не е разбрал както трябва и така и мен да е заблудил дали става въпрос за транзистор или нещо друго . Понеже той ходи да я взима от сервиза ...
Важното е , че сега всичко е наред и колата върви безупречно наистина . :)

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 24 дек 2011 19:59

не така момчета!който знае и може -той взима!
поговорката гласи -"Който си има брада си купува бръснач, ако няма пари за бръснач-ходи на бръснар!"
малко множко е ! 50-60 по бива! :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 24 дек 2011 20:58

nikkb написа:Ами може и бащата нещо да не е разбрал както трябва и така и мен да е заблудил дали става въпрос за транзистор или нещо друго . Понеже той ходи да я взима от сервиза ...
Важното е , че сега всичко е наред и колата върви безупречно наистина . :)

Колега коледа е и аз щети го кажа,яко са ви изработели,знам че и майсторите и те хранят семейство,ама това си е пладнешки обир,или казано по на кратко ден година храни :banghead:

vpetkov1985
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetkov1985 » Нед 02 дек 2012 4:34

Здравейте колеги , искам да попитам за тази маса ,която е на компа има джа плоски кабела при мен единия е свързан ж предната 4аст на компа има още един където е скъсано ухото и незнам къде трябжа да се свърже.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”