Проблем с електричеството на Голф 2 - решен
Проблем с електричеството на Голф 2 - решен
Здравейте!От скоро имам Голф 2 1988г. 1.8(90 коня)и днес се повреди мн странно.Както си карах и всичко работеше нормално ми се наложи да спра по-рязко.Става въпрос за каране с някъде от 40-50 км/ч и спиране.Забравих да спомена че валеше и съответно чистачките,както и продухването на предното стъкло си бяха включени.След като тръгнах отново,което стана веднага,без да изключвам двигателя,се появиха проблемите.Чистачките спряха да работят,а също и климатика(не съм сигурен дали се води климатик,но цялото "духане" не работи)Не работят също и реутаните за задното стъкло,а лампата за ръчната спирачка свети постоянно.Интересното е че си пали без проблем,фаровете си работят,а също и мигачите.Та въпроса ми е дали има ли някой коийто да има някаква идея от какво може да се е получило така и дали ще има нужда от сериозен ремонт или е нещо което мога и сам да оправя.Благодаря предварително!
- nikkb
- Автомобил: VW Golf 1.6 16v
- Двигател: AZD 2003
Re: Проблем с електричеството на Голф 2
Според мен първо трябва да провериш бушоните дали няма някой прекъснат и съответно да смениш .
Намират се на шофьорската страна отдолу , където е джобчето - маха се пластмасата и са там .
Намират се на шофьорската страна отдолу , където е джобчето - маха се пластмасата и са там .
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Отвори капака на релетата и провери дали второто реле долу вляво не се е извадило, опитай да го разбуташ. В случай, че няма промяна, провери работят ли само габарити, светкавица и аварийни, и пиши отново.
Утре сутринта ще огледам бущоните и релетата,че сега няма никаква видимост.А иначе авариините,късите,дългите и габаритите си работят нормално."Светкавица" не знам на кое се вика,за да кажа дали работи.
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
valo1 написа:Утре сутринта ще огледам бущоните и релетата,че сега няма никаква видимост.А иначе авариините,късите,дългите и габаритите си работят нормално."Светкавица" не знам на кое се вика,за да кажа дали работи.
Имах същия проблем само допреди няколко дни, ако Бушоните са ти здрави пробвай с пробната лампа при контакт идва ли ток до тях, ако не идва обаче ток до бушоните проблема ти идва от бушониерата, в която има едни месингови пластини, които с течение на годините хващат нагар, клеясват и неправят контакт

Решението е нова бушониера, или пък разглобяване на старата и почистване на тия пластини, което не е съвсем проста работа

Аз го реших обаче като отидох на жичкаджия и той ми изкара допълнителен бушон, който играе ролята на тия пластини и дойде ток до бушоните, цялата работа е че просто тия месинговите пластини вътре недават контакт и няма кой да ти затвори веригата и оттам ти липсват чистачки (предни/задна)пръскалките за стъклата, вентилатор в купето и нагревател задно стъкло

Ако търсиш добър жичкаджия за София пиши ми на ЛС ще ти дам координати

Аз съм от Бургас и днес намерих един жичкар на име Калоян и го оправи.Сега всичко си работи нормално.Наистина проблема беше от изгорели бушони.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”