има ли проблем с гуми 175/70/14 на голф 3
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
има ли проблем с гуми 175/70/14 на голф 3
рових из темите във форума обаче неможах да намеря точно това което ме интересува. искам да си купя зимни гуми с размер 175/70/14, за да си повдигна колата малко че е доста ниска. ако някой колега е карал и има опит с този размер ще съм благодарен да напише има ли проблем в смисъл при пълен завой да не опират.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи при един гумаджия наложихме само гума 175/70/14 до летните ми 195/50/15 и бяха малко по-големи в диаметър.Смятах точно този размер с калкулатора в avtogumi.bg и ми показа значителна разлика.Затова си взех 185/60/14.Честно казано не ми се струват ниски,идеални са.Сложих само едната отзад за проба,за да видя дали са ми дълги болтовете...Всички казват,че е по-хубаво с по-тесни и високи гуми зимата.Ще видим,ще споделя с вас как е.
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
карал съм служебна III-ка с Kleber 175/70R13 - танк.....
след това 2 зими с Michelin Alpin 185/60R14 - никакви проблеми
сега в багажника имам две почти нови 175/70/R14 Фулда Кристал Монтеро - стоят им мустаците...как да купувам още две гуми заради размера
...тази зима ще са задни, а отпред май ще има Yokohama 185/60R14

след това 2 зими с Michelin Alpin 185/60R14 - никакви проблеми

сега в багажника имам две почти нови 175/70/R14 Фулда Кристал Монтеро - стоят им мустаците...как да купувам още две гуми заради размера

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Две зими съм бил с размер 175/70/14 отпред /никакъв проблем/ и 185/60/14 на задната ос - така се случиха. Разликата в диаметър е видима /към 20 мм май беше когато го пресмятах преди 2 год./. По спомени - в скорост и пробег дават разлика над 2 км./100 км. Както споменах на едно др. място - усеща се едвааа-едва доловима загуба в динамиката на ускорението, не е проблем.
В завои през зимата и при спиране в/у мокра настилка със зимни гуми ВИНАГИ трябва да очакваш неочакваното, да съобразиш скоростта, че да няма после "олеле". По-високите гуми газят добре в снега, по-нестабилни са в завои с висока скорост, зимните гуми по не държат от летните върху мокър/сух асфалт - няма спор. А Вие през зимата /градско и извън/ колко остри завоя взимате със скорости над 90-100 км/ч ? 'Айде моля Ви се!
Мисля да слагам нови 175/70/14 отпред, а старите 175/70/14 /на 2 зими/ - на задната ос. С нормално окачване съм. Единствено и мен малко ме гризе въпроса дали отзад няма да опират при по-натоварен автомобил и понатрупани с буци кал, лед и др. мизерии подкалници?
В завои през зимата и при спиране в/у мокра настилка със зимни гуми ВИНАГИ трябва да очакваш неочакваното, да съобразиш скоростта, че да няма после "олеле". По-високите гуми газят добре в снега, по-нестабилни са в завои с висока скорост, зимните гуми по не държат от летните върху мокър/сух асфалт - няма спор. А Вие през зимата /градско и извън/ колко остри завоя взимате със скорости над 90-100 км/ч ? 'Айде моля Ви се!

Мисля да слагам нови 175/70/14 отпред, а старите 175/70/14 /на 2 зими/ - на задната ос. С нормално окачване съм. Единствено и мен малко ме гризе въпроса дали отзад няма да опират при по-натоварен автомобил и понатрупани с буци кал, лед и др. мизерии подкалници?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”