голф 2 разход
-
ludpitbull
- Автомобил:
- Двигател:
голф 2 разход
Колеги имам едно голфче 1.8 бензин RP мотор 90 коня просто останах отчаен от тази кола такъв разход дава че не мога да си вярвам над 11 литра/100км градско това нормално ли е ?
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: голф 2 разход
колко над 11 литра,как я засичаш,въздушен филтър сменял ли си скоро.......и т.н.
-
ludpitbull
- Автомобил:
- Двигател:
Колега какво има да го засичам когато е на първата стрелка слагам му 5 литра бензин отива на втората и като нулирам километрите с 5 литра не мога да мина 45 км и си пада на почти на резервата въздушен скоро не съм сменял преди мен един пич измил въздушния филтъра супер чист си е сменян е външната бензинова помпа горивния филтър е сменян .Ще сменя въздушния защото нещо не ми допада да се измие.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
майко пич ти си златен аз с 1.6мотор карам само на къси разтояния с 8литра газ минавам колкото тебе е (47км) е нормално е градско каране студено да ти дава повече разход
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Да но неговото е 11 бензин
и все пак ми се струва множко, но както съм писал в доста теми за разход - има поне 743 фактора които влияят.. Нека колегата се поразрови с търсачката.
-
ludpitbull
- Автомобил:
- Двигател:
Да колеги разбирам студ зима има голямо влияние а се съмнявам от няколко фактора знам че няма катализатор(има резонатор) главата е почистена преди 1000 км клапани изчестени.Но колко могат да променят тези работи не знам а и свещите са сменение преди 1000-1500 км NJK просто не съм очаквал че толква ще гори.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Така разход не се засича
Тотално ти е сбъркана методиката на засичане. Не се обиждай, ама да засичаш разход по стрелка и деления на уреда при 25-годишна кола е като да мериш напрежение с фазомер колко волта е 
И разход не се засича с 5 литра, колкото по-малко е пробегът, толкоз е по-голяма грешката.
Тотално ти е сбъркана методиката на засичане. Не се обиждай, ама да засичаш разход по стрелка и деления на уреда при 25-годишна кола е като да мериш напрежение с фазомер колко волта е 
И разход не се засича с 5 литра, колкото по-малко е пробегът, толкоз е по-голяма грешката.
-
ludpitbull
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Така разход не се засичаТотално ти е сбъркана методиката на засичане. Не се обиждай, ама да засичаш разход по стрелка и деления на уреда при 25-годишна кола е като да мериш напрежение с фазомер колко волта е
Колега не се обиждам както и да го засичам колата гори колкото съм казал и аз съм го засичал и бащами.Не очаквам да ми гори 5-6 със тази стара техника за смукателните колектори който налива бензина като с кофи но много ми се превижда толкова да гори
-
vas_konti
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,според мен докато не и направиш "ректоскопия",както аричам 'ЕЛКОН"-а в нищо не можеш да си сигурен.Преди години карах Джета 1.8 газ/бензин,вървеше много,палеше от четвърт но гореше 10-12л.Отидох в сервиза и започнахме да дерзаем,сменихме филтър,свещи,плочка с чукче,центровката перфектна и пак изхвърляше въглеводороди.Накрая се оказа,че 4 от 5 запалителни кабела са изгорели,сменихме ги и колата продължи да върви по същия начин но разхода падна наполовина.Поздрави.
Колега колкото и да ти е чудно ,но този двигател си гори.Според http://www.doppel-wobber.de този двигател гори толкова като нов http://clip2net.com/s/1qGpS.А и в това студено време ако я караш на кратки разстояния не може да загрее и автоматичния смукач е постоянно включен.Ако загрява бавно може термостата да ти е запецнал на отворено положение.Но това е само предположение.Незнам как е в Пловдив ,но във Варна задръстванията са си доста големи и е нормално да ти се вдигне разхода докато успееш да отидеш от точка А до точка Б.Между другото аз съм със същия двигател и си гори в такова време.Имам и газово което донякъда спасява изтъняването на джоба.Успех и весела нова година.
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
10-12 в града е абсолютно нормално...
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
bnick написа:10-12 в града е абсолютно нормално...
Точно така...
Ако се кара на късо и не загрява добре...
Прави следното-оставай си време да поработи на място поне 7-10 минути и да загрее...
И ако имаш работа за няколко минути не гаси колата-остави я да си работи...
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
когато температурите са под 0 и през деня с 1.6 ми отива към 10 бензин.така че 1.8 да гори в момента 11 е напълно нормално.
а методиката на засичане няма да коментирам.все пак си прегледай там свещи кабели филтри за да си спокоен,но според мен нищо и няма на колата.извънградско как е?
а методиката на засичане няма да коментирам.все пак си прегледай там свещи кабели филтри за да си спокоен,но според мен нищо и няма на колата.извънградско как е?
-
ludpitbull
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви много за инфромацията порових се малко и така излезна както казвате ще направим една профилактика след празниците да видим нещо има ли за смяна
Благодаря ви още веднъж и Весело изкарване на празниците 
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
vas_konti написа:Колега,според мен докато не и направиш "ректоскопия",както аричам 'ЕЛКОН"-а в нищо не можеш да си сигурен.Преди години карах Джета 1.8 газ/бензин,вървеше много,палеше от четвърт но гореше 10-12л.Отидох в сервиза и започнахме да дерзаем,сменихме филтър,свещи,плочка с чукче,центровката перфектна и пак изхвърляше въглеводороди.Накрая се оказа,че 4 от 5 запалителни кабела са изгорели,сменихме ги и колата продължи да върви по същия начин но разхода падна наполовина.Поздрави.
Колега ,ако пазиш още тази Джета която е горяла 10-12 литра бензин ,а след това е паднал на половина–аз съм малко "простѝ,но половината според мен е 5-6 литра бензин незнам какво е според теб,но ако седи и харчи толкова бензин да идвам да я купувам и да им покажа на дизелите ,че има по-икономични коли и то кола на 28-30 години,пък ако е нова сигурно е похапвала скромните 200-300мл. за 100км градско шофиране.
ОПС,извинявам се писал си че е горяла 10-12 литра ,но никъде не си споменал дали е газ, бензин или Масло.Ако е масло не я искам карай си я със здраве
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”