Въпрос относно акумулатор
- cvetelingeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно акумулатор
Здравейте, зима е и естествено старите акумулатори ни предават, така се случи и с моя. Въпроса ми е следния: колко голям акумулатор (АCh) да взимам. Моят прави следните проблеми, 2-3 дена пали сутрин и на следващата е мъртвец обикновено пътувам до работа и обратно, общо 6 км и си мисля дали сегашната батерия не е твърде голяма и за това малко разстояние да не може да се зареди, всичко относно генератора е наред зарежда нормално, но истината е че почти нищо не разбирам от токове ( аз съм човека сменил крушка като новата е заковава с пирон). Доста писах, но не споменах, че става въпрос за Г3, 1,4. Благодаря на всички отзовали се.
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно акумулатор
Здравей.По каталог дават колата да е 44 амперчаса но аз бих сложил 52-56 амперчаса.А зареждането се проверява като се запали двигателя на клемите на акуто без вкл. консуматори да има 14.2-14.5 волта.После вкл. фаровете и трябва да има 13.6-14 волта.Успех.
- cvetelingeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Доста чопках в нета и най-полезното като инфо открих на акумулатори Exide http://didi94.com/batteries/exide/batteries.htm изтеглих програмата и като я инсталирах ми показва 53, но пък и за по-големи мотори отново 53. Все пак идеята ми е да ме изкара по-дълго, ако е твърде голям няма да може да се зарежда за краткото разстояние което пътувам ежедневно, но пък ако е малък ще си иде по-бързо от якото зареждане.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю взимаш си какъвто ти пише и това е.Ако всичко ти е наред по колата нямаш проблеми.44 е напълно достатъчен.Аз съм с 1.6 и 44 както ми го дават,никога не е падал.Закъсвал съм вечер,проблеми с тоците въртял съм като побъркан 100 пъти ,отделно радио колко съм слушал докато дойдат да ме дърпат,отделно габаритите и аварийките мигат постоянно,като ме дърпаха пак радио слущах,на другия ден пак въртях 1000 пъти,после пак до сервиза светлините и радиото,после въртене в сервиза и така и не падна тоя акумулатор.44 е напълно достатъчно.Няма смисъл да даваш повече пари за по-голям и да ти тежи да го мъкнеш.
Твоя го пиши бегал,ако е поне на 4 години,ако не търси някакъв проблем или отечка по колата.Ако не на поне 4 години ясно че е заминал и взимаш нов и караш
По-голям акумулатор няма да ти изкара по-дълго като години експлоатация,зимно време ако е стар пак ще падне няма значение какъв капацитет има,ще ти изкара повече да седиш и да дрънчиш музика примерно,ако имаш басове и глупости.
6км където караш не е толкова малко това са поне 10-15 минути в града ще си зареди спокойно,това което е изхабил от паленето.
Твоя го пиши бегал,ако е поне на 4 години,ако не търси някакъв проблем или отечка по колата.Ако не на поне 4 години ясно че е заминал и взимаш нов и караш
По-голям акумулатор няма да ти изкара по-дълго като години експлоатация,зимно време ако е стар пак ще падне няма значение какъв капацитет има,ще ти изкара повече да седиш и да дрънчиш музика примерно,ако имаш басове и глупости.
6км където караш не е толкова малко това са поне 10-15 минути в града ще си зареди спокойно,това което е изхабил от паленето.
взимай бош или варта 44 ампера необслужваем за 140лв ги продават и карат по 6 години.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:По-голям акумулатор няма да ти изкара по-дълго като години експлоатация,зимно време ако е стар пак ще падне няма значение какъв капацитет има,ще ти изкара повече да седиш и да дрънчиш музика примерно,ако имаш басове и глупости.6км където караш не е толкова малко това са поне 10-15 минути в града ще си зареди спокойно,това което е изхабил от паленето.
Пак продължаваш да "мислиш".Я кажи защо зимата акумулатора пак ще пада,,без значение какъв капацитет има.Ама кратко и ясно,без излишни творчески напъни.
Моя зимата не "пада",значи нещо не ми е наред
И да,44Аh ще върши работа,но колкото по-голям,толкова по-добре.И по-големия би трябвало да издържи по-дълго време,ако не го тероризираш нещо.
Въпрос на личен избор и финанси е.
Даже де са ти казали за замерването на акумулатора е грешно! 14.5 волта ама при какви обороти? А?
Защо реши,че при различните обороти ,трябва да е различно?
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Тищо ,нещо да съм ти писал на тебе лично не съм,защо се занимаваш с мен?Я сега се върни и прочети какво съм написал.
Сега ще го преразкажа,за да го разбереш:Казах горе,че независимо какъв е акумулатора дали е 44 или 4444 ако е на години и е стар пак ще падне от студа.Това че е с по-голям капацитет не ти гарантира по-голямо спокойнствие зимата.Единствената полза е ,ако отидеш на полянка и си запалиш огън и си отовриш колата и надуеш мазна чалга примерно, с тоя 44 ако ти свири музиката 3 часа на макс,с някой по-голям вадиш калкулатора и смяташ колко повече ще се радваш на ритми преди да се наложи да буташ колата за да се прибереш.
А това че щом инженерите са изчислили че трябва да е толкова акумулатора явно са преценили че стига.Ако е здрав съм написал горе колко въртене на стартер издържа без да падне.Значи ако трябва да въртиш зимата половин час вземи си оправи двигателя ,не ти е малък акумулатора.
Там който каза и на 1000 оборота и на повече динамото дава един и същи волтаж -+0.1-0.2волта нали има реле регулатор това му е работата.Ако при някой много се мени волтажа значи динамото му е тръгнало вече.
Сега ще го преразкажа,за да го разбереш:Казах горе,че независимо какъв е акумулатора дали е 44 или 4444 ако е на години и е стар пак ще падне от студа.Това че е с по-голям капацитет не ти гарантира по-голямо спокойнствие зимата.Единствената полза е ,ако отидеш на полянка и си запалиш огън и си отовриш колата и надуеш мазна чалга примерно, с тоя 44 ако ти свири музиката 3 часа на макс,с някой по-голям вадиш калкулатора и смяташ колко повече ще се радваш на ритми преди да се наложи да буташ колата за да се прибереш.
А това че щом инженерите са изчислили че трябва да е толкова акумулатора явно са преценили че стига.Ако е здрав съм написал горе колко въртене на стартер издържа без да падне.Значи ако трябва да въртиш зимата половин час вземи си оправи двигателя ,не ти е малък акумулатора.
Там който каза и на 1000 оборота и на повече динамото дава един и същи волтаж -+0.1-0.2волта нали има реле регулатор това му е работата.Ако при някой много се мени волтажа значи динамото му е тръгнало вече.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
tisho_psg написа:agent_kowalski написа:По-голям акумулатор няма да ти изкара по-дълго като години експлоатация,зимно време ако е стар пак ще падне няма значение какъв капацитет има,ще ти изкара повече да седиш и да дрънчиш музика примерно,ако имаш басове и глупости.6км където караш не е толкова малко това са поне 10-15 минути в града ще си зареди спокойно,това което е изхабил от паленето.
Пак продължаваш да "мислиш".Я кажи защо зимата акумулатора пак ще пада,,без значение какъв капацитет има.Ама кратко и ясно,без излишни творчески напъни.
Моя зимата не "пада",значи нещо не ми е наред![]()
И да,44Аh ще върши работа,но колкото по-голям,толкова по-добре.И по-големия би трябвало да издържи по-дълго време,ако не го тероризираш нещо.
Е нали на по-голямия трябва и по-голям заряден ток!!!!
А той от къде ще дойде .... от алтернатора...аха ама той е сметнат от някой ПО-УМЕН и същия този ИНЖ. е преценил и акумолатора.
И сега нещо съществено карам 1.6 бенз. 6год. с 36А/ч а, пък акум. на колко е само той си знае (с този ак. си дойде колата) тази зима започва да се предава и ще трябва да купя нов.И пак ще си взема 36А/ч стига да ми уважат гаранцията.Сегашния ак. е някаква марка "интертехник"
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:tisho_psg написа:agent_kowalski написа:По-голям акумулатор няма да ти изкара по-дълго като години експлоатация,зимно време ако е стар пак ще падне няма значение какъв капацитет има,ще ти изкара повече да седиш и да дрънчиш музика примерно,ако имаш басове и глупости.6км където караш не е толкова малко това са поне 10-15 минути в града ще си зареди спокойно,това което е изхабил от паленето.
Моя зимата не "пада",значи нещо не ми е наред![]()
Ми тури си акумулатор от комбайна тогава бре! А да се сещаш, че прекалено голям акумулатор ще ти преебе динамото? Или тук говорим за акумулатора... Да се сещаш, че динамото няма да може да го зарежда както трябва? С 44Ач монбат карах около 6 години. Зимата е нямал проблеми. Защо ли като е бил малък?
Колега доста "компетентни" мнения се изръсиха тук в темата. Даже де са ти казали за замерването на акумулатора е грешно! 14.5 волта ама при какви обороти? А?
Вземай си акумулатор не по-голям от 52ач! Аз лично съм с този бош (объркал съм амперите одеве) и да ти кажа близо година го ползвам и съм нямал проблеми. За да имаш гаранция трябва да идеш да ти е заверят в сервиз на бош. Там ти мерят заряда на динамото, консумацията... и тогава ти праскат печата(безплатно е ). Моя има 3г гаранция.
Има не малко писано по темата във форума.Прочети и се образовай.Тогава пиши пак,ама тогава ще пишеш друго.Алтернатора си зарежда (ако е изряден) и по-малкия и по-големия акумулатор.Консумацията на ток е една и съща и с малък и с голям акумулатор.Съответно динамото се налага да дозарежда еднакво.Ама е друго да покажеш,че си разбирач,нали?
Айде сега ако обясниш как точно ще си преебеш динамото ако туриш 56Аh акумулатор? Ама го обясни научно,а не да го повториш написаното като грамофонан плоча
И казах на колегата,че няма проблеми с 44Аh акумулатор,но по-голям е по-добре.Има ли още нещо неразбрано?

И да агенте-това,че е с по-голям ток акумулатора ти гарантира по-голямо спокойствие през зимата.То даже е елементарно логично!!!
Последна промяна от tisho_psg на Пет 30 дек 2011 13:27, променено общо 1 път.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
На по-голямия не е казано че му трябва по-голям ток,а повече време за да се зареди.Сега тука вече много зависи какви консуматори имаме пуснати,примерно ако колата ни е предвидена за 44 ,но сложим 62 може и да успява да се зареди и той бързо(не ми се рови да търся данни и да смятам).Може и да не може.Тука е тънкия момент ,че ако караме на 2-3км и имаме ЗДРАВ 44 акумулатор,който пада и 100 да сложим пак ще падне.Сега някой като Тишо ще каже глей го тоя бастун колко е прост
Хайде няма да го мъча най-вече нещо и ще му кажа защо ще стане така.Еми 44 пада защото за да запалиш изразходваш примерно повече ток,отколкото успяваш да заредиш до всяко следващо палене и накрая оставаш без ток.И с по-голям акумулатор да си пак няма да успееш да заредиш изразходваният ток и пак ще падне.
Така че всеки ,който е с подобна дилема-хора трябва ви ЗДРАВ акумулатор и зареждащо динамо,а не голям акумулатор.Един акумулатор стане ли на 4-5 години почва да дава фира.Хвърляйте и нов,няма какво да го зареждате да му правите магии,толкова си карат.Какъвто и да взема и български и друг стане ли 4-5години и не мога ли да запаля в коша.Рядко коалта не я карам всеки ден,така че не е да е седяла цяла зима и после нормално да падне,ама кара ли се колата и не иска ли да запали -в коша.
Тишо,кое му е по-добрето на по-големия акумулатор?В студа няма да падне до дупка или какво?
Така че всеки ,който е с подобна дилема-хора трябва ви ЗДРАВ акумулатор и зареждащо динамо,а не голям акумулатор.Един акумулатор стане ли на 4-5 години почва да дава фира.Хвърляйте и нов,няма какво да го зареждате да му правите магии,толкова си карат.Какъвто и да взема и български и друг стане ли 4-5години и не мога ли да запаля в коша.Рядко коалта не я карам всеки ден,така че не е да е седяла цяла зима и после нормално да падне,ама кара ли се колата и не иска ли да запали -в коша.
Тишо,кое му е по-добрето на по-големия акумулатор?В студа няма да падне до дупка или какво?
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
на по-големия му трябва повече време да се зареди,но и повече време за да се разреди.Разбираш ли? Вземи кофа от 5л и кофа от 10л. Изсипи от двете по 1л и кажи на коя колко трябва да долееш за да се напълно до горе.Може би на 10литровата ще трябва повече?
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
И какво от това,дали няма да мога да запаля на 5тия или 6тия ден?Все няма да мога да запаля и явно имам проблем.И решението е следното:или караш малко повече колата за да зареди,или изобщо не я ползваш за единия километър.Макар че ако ти е наред колата и пали като види ключа и за по-малко от това ще зареди.Аз лично не съм виждал някой ,чиято кола е наред да му падне акумулатора от каране на къси разстояния.
Единствената полза е както казах горе да си пуснеш кючеци докато си печеш кебабчетата няколко часа на поляната.Друга полза от излишно голям акумулатор няма.
Единствената полза е както казах горе да си пуснеш кючеци докато си печеш кебабчетата няколко часа на поляната.Друга полза от излишно голям акумулатор няма.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Един съвет към колегата,който виждам,че е от Плевен.Само не си взимай акумулатор от онези евтинджоси в Елмирата до Практикер!Мои двама колеги се набутаха и сега реват като убодени магарици
.Моя е на 6 години,EXIDE с повишен стартов ток и досега не ме е оставил все още.Но май вече и тази марка се ментоса.Та човек да се чуди наистина кое е хубаво вече и кое е менте.Но англичаните са го казали-"Не съм толкова богат,че да си купувам евтиното"!Май всичко вече опира и до късмета!
.Моя е на 6 години,EXIDE с повишен стартов ток и досега не ме е оставил все още.Но май вече и тази марка се ментоса.Та човек да се чуди наистина кое е хубаво вече и кое е менте.Но англичаните са го казали-"Не съм толкова богат,че да си купувам евтиното"!Май всичко вече опира и до късмета!- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=59&t=59137&start=45
Я прочетете темата най-добре. Който го мързи да чете да прочете само цитираното от колегата ikonoma на стр.4
Я прочетете темата най-добре. Който го мързи да чете да прочете само цитираното от колегата ikonoma на стр.4
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”