след дълго ровене из форума не успях да намеря задоволителна или поне прилично систематизирана информация за този проблем. Ако някой от вас се е сблъсквал с него нека да напише тук каква е била причината и как е отстранил проблема?
Колата ми е Голф 3, 1,6 101кс. Откакто съм го купил, автомобила никога не е можел да изкарва повече от 2 дни без да му падне акумулатора. Ако в петък го паркирам и не го паля - в понеделник сутринта трябва да ми дават ток... Скоро закъсах - колата ми изгастна в движение. Оказа се алтернаторът, който вече е поправен и дава 14,5V. Сега вече зарежда добре, а и отделно заредих акумулатора със зарядно (цяло денонощие). Въпреки това акумулатора ми се изтощи много бързо - вече две сутрини една след друга не мога да запаля и се налага да ми дават ток.Днес си замерих консумацията при изключена кола - 22mA е и при 64 амперчасов акумулатор би трябвало да издържа над месец без проблем..... Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с нещо подобно? Възможно ли е да се появява някаква голяма консумация известно време след загасянето и заключването на автомобила? Това, което намерих в няколко теми сочи към помпата на централното заключване или алармата...
Давайте идеи?