Голф3 - Странен проблем масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
greddy90
Автомобил:
Двигател:

Голф3 - Странен проблем масло

Мнениеот greddy90 » Пон 26 дек 2011 17:09

Въпроса е следния каде ми отива маслото говорим за 300-400км половин литър масло а не е да пуши като трабант, има и тяга. Вечер я оставям, сутрин няма масло на земята незнам какво става... Колата е мк3 с 2Е мотор death

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Голф3 - Странен проблем масло

Мнениеот teddy » Пон 26 дек 2011 18:44

през ауспуха!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: Голф3 - Странен проблем масло

Мнениеот zfa159 » Пон 26 дек 2011 19:27

тъй,с какво масло я караш? Пасат-а ми така яде Тотал,примерно.Сипя ли друга марка,не мърда от смяна до смяна дори с 1мм от щеката.
Долу може да няма теч, защото когато колата се движи, маслото се плиска из двигателя и съответно може да изтича от някой семеринг на кол. вал (основно задния подозирам).От там вече маховика го завихря и го плиска по камбаната на кутията,то от там се стича надолу и капката се отвява от въздуха под колата и се замацва по пода на купето :) Така са ми изчезвали 1Л масло за 1000км (постоянно каране) и си ги намерих по задния капак (комби съм) mhihi Семеринга се беше съдрал явно от раз и беше оляло всичко порядъчно (зарадвах се,че поне няма да ръждяса ама след удар с Опел,ръждяса mhihi ).
Иначе при постоянен харч на масло от 0.5Л за 500км,ауспуха ти след 5000км ще е като на трабант,един такъв мазничък mhihi :screwy
общо взето можеш да и свалиш свещите,да видиш какво е положението с тях,дали са зацапани (като караш на газ,трябва да са светлокафяви,както и ако караш на бензин,при добра горивна смес).Същото важи и за ауспуха,когато колата не гори масло и се кара предимно на газ,ауспуха трябва да е чист и леко кафеникав,почти бял,когато се кара на бензин, е нормално да е малко по-черничък,но не фрапиращо.Вземи си на единия пръст от чернилката на ауспуха и си я стрий между ръцете.Ако там има маслени отлагания,веднага ще разбереш :) - остават не само сухи сажди,но ти изцапва пръстите като от горяло масло :) това не значи,че двигателя има проблем,може маслото да има проблем :) Моят примерно мотул-а не го пипа,без значение дали е 10/40,15/40 или 15/50 :) За разлика от това,другите ги хапва за закуска mhihi
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”