Здравейте.Случая е следния,днеска на бензиностанцията ми заредиха 4л дизел като преди това имах към 7 8л бензин 95 а след наливането на дизела заредих 26л 100октана дали ще има проблем ако да как да пороцедирам да
източвам горивото или може да долея някаква добавка или не знам.Колата е голф 1.8 моно.
Проблем - дизел в бензина.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: ПРОБЛЕМ-ДИЗЕЛ В БеНЗИНА
Няма проблем, карай си колата спокойно.
Не източвай, не се занимавай с добавки.
Карай така ще го изгориш. Като ти падне малко нивото, доливай бензин. Според мен навтата е нищо спрямо бензина. То и без това горивата са ужас. С нафтата ще имаш по добро смазване на бенз. помпа 
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
bobocamaro написа:Няма проблем, карай си колата спокойно.![]()
+1

Щом казвате че няма проблем няма да го точа, ма като намалее да не се задръстят инжекторите или нещо др свещите да се зацапат,щот нали нафтата изплува отгоре и не се разтваря май напълно.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
gko написа:Щом казвате че няма проблем няма да го точа, ма като намалее да не се задръстят инжекторите или нещо др свещите да се зацапат,щот нали нафтата изплува отгоре и не се разтваря май напълно.
Карай и наливай бензин.Няма страшно.Когато нафтата е повече няма да иска да гасне като угасиш.Правили сме го едно време когато нафтата не се харчеше за икономия на бензин.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Проблем - дизел в бензина.
може би лекичко ще пропушва.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
gko написа:Здравейте.Случая е следния,днеска на бензиностанцията ми заредиха 4л дизел като преди това имах към 7 8л бензин 95 а след наливането на дизела заредих 26л 100октана дали ще има проблем ако да как да пороцедирам да
източвам горивото или може да долея някаква добавка или не знам.Колата е голф 1.8 моно.
Източи всичко от резервоара и ми го прати по Еконт за моя сметка, ще го преглътна!
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е страшно,това вече стана ясно.Друго се чудя:Кой идиот го направи това при условие,че има разлика в дебелината на пищовите за дизел и бензин.Там където зареждам на дизела е по дебел и не влиза в гърловината на бензина /изпробвано/
Идиотите за съжаление не са дефицит и такива пречки не ги спират.Добре че видях че щеше не 4 ми да понапълни хубаво
.По принцип голфа е на газ и бензин карам колкото да позагрее така че съдейки по мненията по горе се
успокоих че няма да имам проблем
за което благодаря на станалите съпричастни с темата 
успокоих че няма да имам проблем
за което благодаря на станалите съпричастни с темата - BISEPTOL3
- Автомобил:
- Двигател:
За по сигурно си проверявай маслото по начесто. Да не мине нафтата покрай сегментите
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”