Проблем с лампата на t за антифриза мк2
-
little_red_devil
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с лампата на t за антифриза мк2
Здравейте колеги и весели празници проблема както от заглавието се подразбира ми е с въпросната лампа на температурата за антифриза,изчетох доста теми по въпроса но в никоя от тях не срещнах решение на въпроса ми,а той е че лампата мига непрекъснато при положение че нивото на антифриза е в нормата,термостата отваря на 90-92градуса и тогава се пуска и перката стрелката си показва както трябва,та значи единственото нещо което съм направил е да сменя датчика за нивото с на 100% работещ прегледах да няма прекъснат кабел някъде и не открих,сега се чудя дали има някои друг датчик за въпросната лампа и къде е или е от таблото нещо,моля за помощ някой ако може да ми помогне аааааа забравих да спомена колата каква е а тя е Голф 2 1,8 GTI EV-код на мотора.
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Re: Проблем с лампата на t за антифриза мк2
Аз карам от 2 седмици със същият проблем.Температурният датчир е който отива в арматурното табло.Нямам време да търся,ама не ми пречи.Моят проблем беше,че изгоря вентилатора на радиатора и от там всичко
Смених антифризи,върти си на 90 градуса,но датчика се прецака.Не е болка за умиране
П.П. датчика се намира непосредствено под ваздушния филтър и е на единият маркуч,който отива в радиатора
Успех
П.П. датчика се намира непосредствено под ваздушния филтър и е на единият маркуч,който отива в радиатора
-
little_red_devil
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колега сега погледнах и видях единствено дава датчика върху троиника на главата един по голям и един по малак а въздушния филтър ми лежи на десния рог тъй като съм с механична инжекция,кои от двата малкия или големия датчик е за лампата ?
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си сменил датчика за нивото(който се намира в-у разширителния съд),и си сигурен в него,пробвай да замениш електронен блок 42.Намира се при релетата и прилича на тях,става и от пасат Б-3 и голф 3 само че при тях е под друг номер-43. 
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Блок 42 или 43 е едно и също, разликата е само къде са произведени. За начало само го изкарай. Така ще разбереш дали датчика на тройника е за смяна или причината е в блока за нивото и веригата към датчика в разширителния съд.
-
little_red_devil
- Автомобил:
- Двигател:
отивам да видя и след 10на минути ще пиша какво е станало
-
little_red_devil
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря на колегите anrus i ivkata за помоща както ми казаха погледнах въпросния блок 43 когато го изкарах лампата угасна сложих го обратно и пак светна след което проследих кабелите по цветове и видях че когато съм сменял датчика на разширителния съд вместо да закача същата букса с синьо червен и кафяв кабел съм сложил друга такава букса с синьо кафяв и кафяв кабел която идва от снопа с кабели от които идва и буксата за датчика на разширителния съд което означава че проблема ми е първоначално в датчика за нивото и след това в моята тъпа грешка да разменя буксите,голямо благодарство още веднъж на колегите които ми помогнаха.ПРОБЛЕМА ОТСТРАНЕН

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Много добре! Другата букса, която си закачил погрешка, е за нивото на спирачната течност. Намери си капачка с нивомер и ще имаш още една предупредителна сигнализация на индикатора за ръчна спирачка.
-
little_red_devil
- Автомобил:
- Двигател:
а аз се чудех защо лампата на ръчната ми миждука при положение че ръчната е свалена хахахаааа на това не обърнах внимание дали е спряла да миждука все едно има недостик на ток Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”