VDO уреди в мк2 ???
-
- Автомобил:
- Двигател:
VDO уреди в мк2 ???
Здравейте колеги доста теми прегледах и прочетох по въпроса но не намерих отговора за моя проблем а той следния,имам голф 2 ГТИ 112кс.EV-мотор с MFA и реших да си сложа уреди от ауди и започнах с монтажа им след малко инфо почерпено от темите който прегледах та какво направих,осветлението на уредите е на едно и ми бе лесно просто ги вързах към плафона за жапката и светнаха,дойде ред на захранване на уредите което също е на едно и ги вързах чрез реле към акомулатора и след контактния ключ до тук ок,но за датчика къде да бъде след опит да бъде на главата ми светна лампата на маслото и реших да бъде на филтъра а там имам само две пробки на които има малък бял датчик които е до 150гр и подсказва че е за температурата на него седи зелен с жълто или бяло беше не се сещам сега точно а другия датчик е един по голям жълт на цвят с жълт кабел който не го знам за какво е и го премахнах и на негово място сложих датчика за уреда (камбанка с 2 крачета ) та подкарах уреда за наляганео и вече има работещи уред налягане,волтметър и осветляване остана ми уреда за температурата но когато го вържа към кабела които идва от датчик температура и ми изчезва отчитането на борда към МФАто.
Въпроса ми е някои ако знае къде ми е грешката или да ми каже къде и как се връзват уредите,но да обяснявате като за начинаещ ще съм ви много благодарен.
Въпроса ми е някои ако знае къде ми е грешката или да ми каже къде и как се връзват уредите,но да обяснявате като за начинаещ ще съм ви много благодарен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VDO уреди в мк2 ???
Хайде колеги как да си вържа уреда за темп.на маслото че да ми отчита правилно и заедно с борд компа ???
а ето и линк с уредите а по късно ще кача и снимка и на датчика
http://icakpejak.snimka.bg/?album;aid=638887
а ето и линк с уредите а по късно ще кача и снимка и на датчика

http://icakpejak.snimka.bg/?album;aid=638887
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
В моята тема за VDO колегите бяха писали,че всяко VDO си върви комплект с калиброван за него датчик и с друг нестава,
-
- Автомобил:
- Двигател:
miro_hack написа:В моята тема за VDO колегите бяха писали,че всяко VDO си върви комплект с калиброван за него датчик и с друг нестава,
може колега но моите си работят и си отчитат само че не мога да накарам уреда за температурата да заработи заедно с МФАто и един колега ни каза че трябвало да сложа отделен датчик за уреда но няма къде да го сложа тъй като нямам свободно място на филтъра ми е този за налягането към уреда и датчика за температурата а на главата е черния който мисля че пак е за някакво налягане а като сложа на негово място датчика за уреда и ми светва лампата на маслото след 2000 оборота

-
- Автомобил:
- Двигател:
ето и линк с снимки на уредите и на датчика ако това ще помогне с нещо.
http://icakpejak.snimka.bg/automobiles/ ... 7.26111412
а на датчика има следните данни;
0-5 bar.
2 88
1,8 плюс минус 0,2bar
49/1
35 919-561A
утре като отида в сервиза и ще погледна данните и на уредите и тях да кача ако трябва
http://icakpejak.snimka.bg/automobiles/ ... 7.26111412
а на датчика има следните данни;
0-5 bar.
2 88
1,8 плюс минус 0,2bar
49/1
35 919-561A
утре като отида в сервиза и ще погледна данните и на уредите и тях да кача ако трябва
- miro_hack
Остави си оригиналния датчик да си мери за мфа. За ВДО си сложи вдо датчик максимално близо до оригиналните. Или си направи преходник за троиник от тръбички за налягането.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Няма да тръгнат и двете и МФА и уреда със един датчик трябва още един датчик. Опитваш се да пецкаш дявола ама он е със ламаринените гащи тоя път 

- kapitango
- Автомобил: Audi S6 plus
- Двигател: V8 AHK
Датчика за температура на маслото за уреда VDO е същия като този за температурата на водата. Просто си вземи един такъв датчик и му намери място някъде по маслената магистрала или картера. Цената и на нов такъв датчик е нищожна. По сложното е да му намериш място къде да го навиеш.
Ето това е датчика:

Ето това е датчика:

-
- Автомобил:
- Двигател:
kapitango написа:Датчика за температура на маслото за уреда VDO е същия като този за температурата на водата. Просто си вземи един такъв датчик и му намери място някъде по маслената магистрала или картера. Цената и на нов такъв датчик е нищожна. По сложното е да му намериш място къде да го навиеш.
Ето това е датчика:
да колега оригиналния ми датчик е точно тоя който дава инфо на МФАто а за уреда както казаха и други колеги ще трябва да му мисля друг датчик на които ще търся място за навиването му но не ми се иска да е на картера за това ще видим нещо с някакъв преходник да го лъжа

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото си спомням има разлика м-у датчиците за темп. на маслото и този на водата,най добре развий този за MFA-то и виж какъв темп. диапазон му даваха!
Карам по спомени ,но мисля че беше 50-150 C,а на този на водата беше 50-120 C!
За да го навиеш към маслената конзола си намери някакъв тройник,има ги пo "тунинг" магазините,или (както направих аз)ладов тройник с преработена резба и преходници за голфовите датчици.

За да го навиеш към маслената конзола си намери някакъв тройник,има ги пo "тунинг" магазините,или (както направих аз)ладов тройник с преработена резба и преходници за голфовите датчици.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ivkata написа:До колкото си спомням има разлика м-у датчиците за темп. на маслото и този на водата,най добре развий този за MFA-то и виж какъв темп. диапазон му даваха!Карам по спомени ,но мисля че беше 50-150 C,а на този на водата беше 50-120 C!
![]()
прав си масления е 50-150 а водния е 50-120 за това ще си взема маслен както си е все пак ще измерва маслото не водата

А има ли някои който да е ползвал такъв от тунинг магазина да ми покаже какво представлява и какво да търся ???
Ако може и снимка още по добре.
- miro_hack
Не "някаде" а малксимално близо до мястото което са им отредили в завода.
Точно в картера ако го праснеш както каза колегата маслото горе може да ти бичи 130 градуса а на уреди да си доволен на едни 115
а после защо прегаряло?
Точно в картера ако го праснеш както каза колегата маслото горе може да ти бичи 130 градуса а на уреди да си доволен на едни 115

-
- Автомобил:
- Двигател:
miro_hack написа:Не "някаде" а малксимално близо до мястото което са им отредили в завода.
Точно в картера ако го праснеш както каза колегата маслото горе може да ти бичи 130 градуса а на уреди да си доволен на едни 115а после защо прегаряло?
Аз точно затова искам да му намеря място на филтъра с един троиник или още по добре да си намеря цяла конзола за филтър с 3 пробки като едната ще е за камбанката за налягането и лампата а другите две праскам температурните датчици един за MFAто и другия за уреда,ама като за моя мотор 1,8куб. 112кс механична инжекция EV-двигател не знам от какво мога да ползвам конзола за филтъра

- miro_hack
Най добре цяла конзоло с 3 пробки,защото със тройник,така като се замисля,ще стане само за датчик за налягане,тройника няма да стане за температурен датчик,поради невъзможността маслото да циркулира в задъдената трабичка - ще се получи въздушна тапа!Или трябва да направиш през тройника да рециркулира постоянно масло или да вземеш конзола с 3 датчика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
конзола за 3 датчика и аз това искам ама от каква кола става за мен ???
Ок търси се конзола за 3 датчика на масления филтър за 1,8 гти EV-мотор !!!
Ок търси се конзола за 3 датчика на масления филтър за 1,8 гти EV-мотор !!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”