Голф3 АЕК - Почукване от дистр. капачка!?
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Голф3 АЕК - Почукване от дистр. капачка!?
Здравейте колеги! От 2 седмици (от както паднаха драстично температурите) имам проблем. Колата е голф 3 АЕК мотор с обикн. метанова уретба! Метана започна да "киха" защото има и "кихалка". И на бензин диапазона 1000-2000 об/мин глъхне все едно няма гориво. Това го прави и на метан и на бензин. Отварям капака, всичко е 6, но се чува едно... все едно с нокът чукаш по пластмаса. В интервал 1/2 сек. Навеждам се и се чува от дистр. капачка. Така ми се струва де. Прави го като подам съвсем леко газ, без значение какво е горивото. Точно до 2000об/мин и по-малко. Просто няма от къде другаде да е и ми се струва, че е от там. Но като загрее здраво, след като е работила поне 20-30 мин всичко отихва. И няма помен от това. Това почукване не е от повдигачи,хидр.щоси и т.н. На някой да му е "чукала"дистр. капчка!? 

Последна промяна от dushanov на Пон 02 яну 2012 17:10, променено общо 1 път.
Re: Почукване от дристр. капачка!?
имаш влага в капачката,това което чука е искрата,която не отива там където трябва а там където има влага,почисти капачката.
- dushanov
Като изтрезнея след празниците ще отворя капачката. Но пък що да има влага вътре? Преди 1,5 я смених заедно с палеца. Хм... може да е от темп. разлики! 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Може и да се е спукала 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а може и от самия палец,онзи ден ми се лсучи същото(подобно) нещо почукваше в капачката май не бях закрепил добре палеца и почукваше свалих капачката имаше драскотини по електродите и върха на палеца. донре че не беше на новата капачка
- dushanov
Re: Голф3 АЕК - Почукване от дристр. капачка!?
Със сигурност не е от капачката колеги! Днес я отворих-като нова! Няма пукнатини или нещо друго. Като нова е (смяна преди 1,5г). Палеца имаше минимален нагар. Засилвам се сега към кабелите, въпреки, че и те са на 1,5г. Днес нямаше "чукане"!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”