Проблем с оборотите на Vento 1.8 ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tokercho
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJQ

Проблем с оборотите на Vento 1.8 ABS

Мнениеот tokercho » Пон 02 яну 2012 14:49

Здравейте колеги,проблема ми е следния.Колата има газова уредба,но сутрин като я паля е на бензин и ми прави едни проблеми.Като се опитам да я форсирам увяхва,гасне...а на газ не прави тези проблеми...степ мотора е сменян преди 1 година,датчика за дросела не вярвам да е от него,защото щеше да ми прави проблеми и на газ мисля?Дайте някакви предложения за отстраняване на проблема,защото е много дразнещо,особено сутрин...

П.П.Като дам клемите на късо(рестартирам компютъра) се оправя за известно време,но само временно...

Ще съм ви благодарен ако споделите знанията си. :D :bowdown

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с оборотите на Vento 1.8 ABS

Мнениеот emo-gar » Пон 02 яну 2012 15:35

TPS сензора(на дросела) не ти "играе" при газ.Вероятно имаш "грешки" (щом при откачане на акумулатора се оправя).Попрочети за "ресет" на компа или ламбда-емулация.И дано да не са ти пипали по "делкото" газаджии!
Пробай "студен" старт на бензин с откачен температурен сензор на антифриза(оная 4-пинова буксичка на пластмасовия фланец на главата,над делкото горе-долу се пада).И я гаси на бензин,по възможност.Провери си и стоп-клапана на газта,дали държи-има версия да ги "меша" горивата,не е първи случай.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”