Вибрации в купето на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Вибрации в купето на Голф 4

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 10 окт 2015 15:31

Здравейте, не намерих такава тема която да ми помогне. От известно време имам много гадни вибрации в купето когато колата е в движение, усещат се най-много от 80-100. Днеска правих тестове с други джанти и гуми за да видя дали няма нещо криво по-сегашните джанти, но пак си остава проблема. Направо се поболях, не мога да разбера защо трепери така тази кола, огледах предницата и всичко е наред, някой викат че може да е от вътрешно каре, но за 1-ви път чувам кара да прави вибрации !!!

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Вибрации в купето на Голф 4

Мнениеот drotomir » Съб 10 окт 2015 16:03

Криви гуми или джанти , 2 години се борих с този проблем на другата ми кола рено меган 2 , баланс подир баланс дадох купчина пари , на машината не се виждаше биене или проблеми. Проверих всичко по окачването нямаше проблем , всъщност проблема го имаше и с летните гуми на алуминиеви джанти и зимните на стоманени джанти което още повече ме объркваше и сякаш проблема наистина не беше от гуми или джанти , да кажа че така купих колата и проблема го усетих едва когато я напънах на магистралата с над 100.
Впоследствие си карах така с леки вибрации в волана като кормилните накрайници си заминаха бързо.
След още умуване и тестове вече бях решил че проблема е в гумите , купих 4 броя летни гуми сложиха ги и изкарах колата към магистралата , волана не трепваше и милиметър при 100-120-160 коренна разлика.
Вече знаех че и зимните гуми имат този проблем като смених и тях в началото на зимния сезон.
Смятам че предишния собственик ( всъщност собственичка) просто е катерила бордюрите повечко или е целила повечко дупки и гумите са получили кривини които не се виждат но усещат при каране.

Не е невъзможно да е каре даже доста възможно.
Не е зле колега да си спомниш как са се появили тези вибрации , да се е случвало нещо на колата или да си мсенял нещо , гуми летни с зимни да си сменял ей такива неща.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Вибрации в купето на Голф 4

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 10 окт 2015 19:06

Вибрациите се получиха в последствие, карам с тези гуми и джанти 2-ра.година, не е имало никакви проблеми. Сменях други гуми и други джанти, отписвам проблема в тязи насока, вероятно тампони на кутията или двигатела, вече и аз незнам!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”