вчера спря да свети лампата за зареждането GOLF2 Незнам от къде може да е проблема.Реле или генератор
Проблема се оправи оказа се,че едната жичка на колектора се е прекъснала , а това е станало заради разбит лагер на капака. Все пак ви благодаря за съветите. Знам че е нормално като зарежда да не свети лампата , но тя не светваше и като дам контакт.
Не ми зарежда акумулатора Г2 - решено
-
- Автомобил:
- Двигател:
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Не ми зарежда акумулатора Г2
Може всичко да е
, таблото , инсталацията , генератора ... Обясни по-подробно какъв е проблема , какъв е мотора на колата (дизел/бензин поне) , как разбра че не зарежда и кога лампата не свети . Като запалиш е нормално да загасне , обикновено след леко форсиране при Голф-а
. Измери и с волтметърче на клемите на акумулатора , на самия генератор , на клемата за възбждането на генератора - тънката жичка , която идва от таблото и заради която свети лампичката ....

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
prokiproki написа:вчера спря да свети лампата за зареждането GOLF2
Лошо е, когато свети постоянно, тогава не зарежда. Ако зарежда, лампата гасне след стартиране на двг.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Когато имах проблем с реле регулатора въобще не ми светваше лампата за зареждане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ние от къде да знаем?Дай повече информация.Как стана,кога стана,имаше ли нещо проблеми преди да стане?Как го разбра?Не можа да запалиш една студена сутрин при -10 и реши че не зарежда,или измери тока с мултицет и видя че не зарежда?Какво се случи изобщо?
Иначе проблема може да от много неща.Реле или генератор....казва се алтернатор,а алтернатора има реле,което стабилизира волтажа да е постояннен,защото при различни обороти динамото вади различен ток.Иначе да може да е от него,но дай повече инфо за да можем да ти помогнем
Иначе проблема може да от много неща.Реле или генератор....казва се алтернатор,а алтернатора има реле,което стабилизира волтажа да е постояннен,защото при различни обороти динамото вади различен ток.Иначе да може да е от него,но дай повече инфо за да можем да ти помогнем

Лампата не свети при прекъсване на веригата(свършили четки).
Започва се от тях.
Започва се от тях.

- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега виж си ремъка дали е добре опънат,защото ако не е може да боксува.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”