Бора - Обезвъздушаване след смяна на ABS модул

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Бора - Обезвъздушаване след смяна на ABS модул

Мнениеот icefire » Съб 07 яну 2012 0:34

Колеги, искам да сменям ABS модула (целия, помпа+електроника).
Въпросът ми е как точно се обезвъздушава след смяната, когато спирачната течност е източена и новата помпа е пълна с въздух.

Аз мислех да сменя модула, да напълня нова течност и да обезвъздуша, след това да запаля колата и да пусна ABS помпата да работи от output tests през vcds, след което да обезвъздуша отново. Според вас така правилно ли е?

Втората опция е да сменя модула, да напълня нова течност и да обезвъздуша, като след това да извърша ето тази процедура: http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/absbleeding.html и повече да не пипам.

Как е по-добре :screwy ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Бора - Обезвъздушаване след смяна на ABS модул

Мнениеот zfa159 » Съб 07 яну 2012 15:09

Процедурата е следната :
1. сменяш,каквото сменяш
2. пълниш с нова течност до ръб и започваш да оебезвъздушаваш (прави се машинно по принцип,за да не помпаш до припадък :) )
3. след като смяташ,че си обезвъздушил,пускаш output tests и действаш,както си го измислил :) После обезвъздушаваш отново всичките колела и готово.
Аз го правя по патент на Ваското 1 - отгоре се надува с въздух над течността,който я избутва по системата (само трябва да гледаш да не прекалиш с налягането,за да думне казанчето,както и да н свърши течността,аз повече от 2 бара никога не съм пускал).Метода е безотказен.
Трябва да имаш предвид,че АБС блока е много коварна гадост и редовно задържа мехури с въздух.Случвало ми се е по една седмица да обезвъздушавам АБС (Голф 3 с Тевес МК4),който беше тотално празен,всичко ок,не излиза въздух,педала стига до пода.Всеки ден сутрин и вечер по един час обезвъздушаване и на 5-тиоя ден изплю въздух и от 4-те колела и се оправи :)
:beer

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора - Обезвъздушаване след смяна на ABS модул

Мнениеот icefire » Нед 08 яну 2012 11:30

Ами дано да стане от раз..
А имам и още един въпрос.. При обезвъздушаването, след като вече от пробките на колелетата потече от новата спирачна течност (която е чиста), мога ли да я върна после пак в казанчето или всичко, което изтече от колелетата, се хвърля?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”