за всички които имат проблеми с ксенон

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zlostar bora
Автомобил:
Двигател:

за всички които имат проблеми с ксенон

Мнениеот zlostar bora » Пет 06 яну 2012 13:18

да се изкажа и аз. всички хорица които карат по цяла нощ знаят каква е ползата от ксенона и обикновенно поддържат реглажа на фаровете си в норма (поне аз),а за онези карат дневно и малкото каране по тъмно се изразява в прибирането от работа по тъмно и виждайки че фаровете им осветяват галабарниците по дурветата като минават покрай тях и казват е то за 5 км. няма проблем ги приканвам да си ги понастроят малко. лицно аз не виждам защо се заяждаре с ксенона огледайте се в къщи и откриите 3 уреда които не са произведени в китай, телевизор, телефон, или компютъра от които си пишете мненията. колко е голяма разликата от китаиския ксенон от оня срещу теб с нерегулираните фарова дето дават сигнали на самолетите къде минава шосето , или оня дето тикара с вдигнатите халогени или глупюците дето незнаят как да си пуснат само халогена и светват фарчето за мъгла и ти вадят очите НЕМА РАЗЛИКА. ТА ЗА ТЕЗИ С ОРИГИНАЛНИЯ ДЕТО БИЛ ПО МЕК имам гол 4 дето му сложих оригинален ксенон от ауди а 8 с d2s крушка по мека ли свети поне 5 пъти по силно. и така препоръки като ще забраняват ксенона нека да забрънят и нефабрично монтираните ви ремуси дето ми бръмчат по цяла нощ не заводски монтираните спортни окачвания и не завоцски монтираните ви големи джанти дето не са написани на капачката на резервара не заводския чип тунинг и всичко с което колата ви не е произведена (забравих тъмните стъкла)да видим какво ще кажете. нека да го направим както е в чужбина искаш да модифицираш нещо по колата правиш го и марш на технотест и ти вдигат цената на застраховката защото барникаш по колата ИЗВОД когато е за всичко и всички тогава

zlostar bora
Автомобил:
Двигател:

Re: за всички които имат проблеми с ксенон

Мнениеот zlostar bora » Пет 06 яну 2012 13:19

другата тема беше заключена

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 06 яну 2012 14:23

Срещу всички "бангии" с нерегулирани,НЕзаводски китайски ксенон НА ДЪЛГИ

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 06 яну 2012 14:28

kn9453 написа:Срещу всички "бангии" с нерегулирани,НЕзаводски китайски ксенон НА ДЪЛГИ

Заводските делим ли ги на китайски и некитайски ,или не?
За нерегулираните оригинални фарове какво правим?
Халогенните крушки по 100Вата и халогенните сини дето пише Xenon на опаковката те в коя графа спадат?
При трите условия спазени ли включваш дълги ,или само едно е достатъчно?
Каква точно е процедурата да знам и аз да го правя.Спирам отсрещния разглеждам му фаровете,крушките и процента наклон на фаровете и после връщам 500 метра да му светна на дълги?
Тия дето им светят фаровете за мъгла без да има такава какво се прави с тях?
Кои коли влизат в раздела БАНГИИ - как ги делиш по години,по километраж или по цена?

P.S.Не ти ли се случва като мус ветнеш на някой на дълги и той да ти светне на дълги с ксенона :lol: :Mr Green Fun

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пет 06 яну 2012 14:34, променено общо 7 пъти.

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Пет 06 яну 2012 14:28

kn9453 написа:Срещу всички "бангии" с нерегулирани,НЕзаводски китайски ксенон НА ДЪЛГИ

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 06 яну 2012 14:34

Rabbit_TDI написа:

Предполага се че заводския ксенон е регулиран и НЕ пречи на останалите участници в движението!!!
Подкрепям законовите мерки срещу "допълнително монтирания" ГЪЗАРСКИ ксенон за 50лв. на вече "изгнилата" бангийка на стойност 200-300лв.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 06 яну 2012 14:37

kn9453 написа:Подкрепям законовите мерки срещу "допълнително монтирания" ГЪЗАРСКИ ксенон за 50лв. на вече "изгнилата" бангийка на стойност 200-300лв.

Еее начи за малко коли иде реч повечто са за над 300 лева колата и за над 60 лева ксенона.То изобщо нямаше мсисъл да го праим на въпрос тогава :lol: .Доколкото разбирам има някаква физическа теория ,че фаровете с допълнително монтиран ксенон им се блокира реглажа по хоризонтала и вертикала?
Впрочем можеш да си направиш стикери за кампания "На дълги светлини срещу китайския ксенон".

P.S.Понеже писах много простотии има ли реално излязъл законов текст по този въпрос.Някой ако знае да цитира въпросния член(а не да пише слухове).

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пет 06 яну 2012 14:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
al_volante
Автомобил: golf 3
Двигател: afn 1996

Мнениеот al_volante » Пет 06 яну 2012 14:38

zlostar bora написа:другата тема беше заключена

то и тая на там е тръгнала,най-малко заради правописа..А по темата,аз съм 50:50,добре са го измислили хората ксенона,особено за дълъг път е много по-добре с него,но ако караш предимно градско по 20-30км на ден е малко залудо,по-голям е ефекта на гъзарията,и аз имах защото редовно пътувах до Италия и бях много доволен,въпреки че много ТИР-ове са ме снимали с дългите защото ги заслепявах,въпреки всевъзможните опити за регулиране на фаровете,в крайна сметка го махнах защото понякога ми ставаше жал вечерно време за шофьора на колата зад която се движа.. :screwy

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 06 яну 2012 14:41

al_volante написа: защото понякога ми ставаше жал вечерно време за шофьора на колата зад която се движа.. :screwy

Ми то с халогените пак ако си зад него направо му разказваш играта.То затова на огледалото има едно копченце за мръдване на огледалото да не заслепява - ама за него се искат познания и съобразителност да го щракнеш :lol:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 06 яну 2012 14:45

Колега,въпроса е,не че са произведени в Китай...Вероятно и ксенона от 1000 лв пак е произведен в Китай...Не е там проблема!Проблема е,че се слагат на неподходящи фарове!Отделно никой не ебава на къде аджеба светат тези ксенони-на пътя,в космоса ли...В предишната тема беше обяснено подробно-тук не сме против ксенона-против сме афтърмаркетите!Преди да поставиш нещо не е зле човек да види дали и естетическата гледна точка-какъв е смисъла на 15 годишна кола да слагаш ксенон?Всички ни е ясно,че фара не е в заводския си вид,но гъзарията ни тресе...Та всичко втасало по тая кола,ние ксенони слагаме...Да,не ми е приятно като се размина с такъв индивид да си търкам очите 10 секунди!И другия път да се сети що му светя и свиря и да си оправи осветлението,вместо да ме гледа като изтребител!Отделно съм виждал и лади с ксенон...Ами другия път освен да тръгна с една маска за заваряване...Много малко хора обръщат внимание и са колегиални!Повечето пляскат крушките и тръгват!
Аз няма никога да сложа ксенон,защото:
1.Фаровете ми не са пригодени за това.
2.Няма да дам четири цифрена сума за качествени крушки,но няма да сложа и крушки от 50 лв,които като нищо посред нощ могат да те оставят без светлини!

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пет 06 яну 2012 14:46

kn9453 написа:
Rabbit_TDI написа:

Предполага се че заводския ксенон е регулиран и НЕ пречи на останалите участници в движението!!!
Подкрепям законовите мерки срещу "допълнително монтирания" ГЪЗАРСКИ ксенон за 50лв. на вече "изгнилата" бангийка на стойност 200-300лв.

като ти гледам профила и основния автомобил дето си го сложил там не виждам по какво се различава твоята кола от определението "изгнила" бангийка на стойност 200-300 лева ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 06 яну 2012 14:48

orlin4ooo написа:
kn9453 написа:
Rabbit_TDI написа:

като ти гледам профила и основния автомобил дето си го сложил там не виждам по какво се различава твоята кола от определението "изгнила" бангийка на стойност 200-300 лева ?

Че няма ксенон за 50 лева 8)

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пет 06 яну 2012 14:48

Благовесте това на профилната снимка не белеели повечко от колкото е необходимо за халоген ? питам просто не се заяждам :)

Потребителски аватар
al_volante
Автомобил: golf 3
Двигател: afn 1996

Мнениеот al_volante » Пет 06 яну 2012 14:49

Тва добре с огледалото,ама е същото и с насрещните коли,те завеса ли трябва да пускат?а и като знам аз колко псувам по такива "прожектори" като си местя огледалата викам поне да не ме псуват и мене :mrgreen: всеки си решава,докато няма определен закон всеки да си троши главата как си знае

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 06 яну 2012 14:52

Благовест написа:Проблема е,че се слагат на неподходящи фарове!

Всъщност ако трябва да сме точни проблемът е ,че се слага на неподходящи рефлектори поради разликата в самата крушка.Иначе на афтърмаркет крушките нищо им няма.Ама всъщност колко голям е този проблем в сравнение с нерегулирани фарове ,или включени фарове за мъгла никой не дава мнение :idea: :!: .За сметка на това доста хора са решили ,че афтърмаркет ксенона е за гъзария :shock , и понеже не знаем какд а я преборим гъзарията сега сме на воина с ксенона :shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”