проблем с шибедах на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
манол
Автомобил: Фв туран
Двигател: BMN 2007 г

проблем с шибедах на Голф 3

Мнениеот манол » Пет 20 яну 2012 22:10

Моля за помощ. Проблема ми е следния: имам гол-3, модел 1995г., с 4 врати. Автомобила е с ел. шибедах. На скоро забелязах, че ми се появява обелна влага по кората на тавана от страната на шофьора, между дръжката на тавана и предната колона на вратата. Помислих че може да е от запушени дренажи, почистих ги, но нищо.Вече бяха минали няколко дни, а навън времето беше студено и сухо, не беше валяло поне 2 седмици. Отидох при един познат бояджия-тенекеджия. Свалихме кората на тавана. По тавана,между шибедаха и предното стъкло имаше влага от конденз. Почистихме всички дренажи и конденза, сложихме едно киче, за да бъде като термоизолация, монтирахме кората на тавана.Днес си взех колата, но след първия дъжд след обед отново се появи влага на същото място. Някой решавал ли е подобен проблем и как? аз съм от Бургас.

Потребителски аватар
suuny
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с шибедах на Голф 3

Мнениеот suuny » Съб 21 яну 2012 9:13

Здравей колега,
Имах такъв проблем с мойто Венто,но не се дължеше на шибидаха,а на ръжда под горния ръб на стъклото и след дъжд и автомивка се мокреше тавана.За да си сигурен сваляш тавана и корите на предните колонки,подсушаваш влагата и започваш да поливаш с вода отвън първо около горния ръб на предното стъклот и гледаш дали е мокро.Ако е сухо продължаваш с процедурата докато видиш къде е проблема.Що се отнася до кичето дето си го сложил , по добре го махни защото ще подгизне от вода и няма съхнене.Когато влиза вода от горния ръб на стъклото тя се стича по двете предни колонки и мокри тавана в двата ъгъла.Лошото е че ако теча е оттам водата се стича под постелките и кечетата подгизват и докато се усетиш краката ти пропадат.Така че вдигни постелките и виж какво е положението /сигурен съм на 99% че е мокро/.При мен беше така и последва сваляне на предното стъкло,чистене на ръждата,мазане с преобразувател на ръжда,грундиране,боядисване,поставяне на стъклото и проблема беше решен.Успех!!!

манол
Автомобил: Фв туран
Двигател: BMN 2007 г

Re: проблем с шибедах на Голф 3

Мнениеот манол » Съб 21 яну 2012 16:25

До тук колега в едно си прав - действително в лявата полувина на автомобила, под предните стелки от шофьорската страна и отзад имам влага. Наистина преди време на ръба на предното стъкло до тавана имах малка ръжда. Отстранихме я, но явно не е било много качествено. За останалото ще го проверим както си го описал и ще пиша. Благодаря за информацията!!!!!!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”