Здравейте колеги, интересува ме на колко време се сменя филтъра на купето който е под пластмасовата кора на предния прозорец и проблем ли ако не се смени в смисъл как да разбера дали е за смяна или не.
Благодаря предварително.
Филтър на купето за Голф 3
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Филтър на купето за Голф 3
la_vesko написа:Здравейте колеги, интересува ме на колко време се сменя филтъра на купето който е под пластмасовата кора на предния прозорец и проблем ли ако не се смени в смисъл как да разбера дали е за смяна или не.
Благодаря предварително.
Ако не си го сменял от закупуването на колата със сигурност е пълен с боклуци....а ако ти се изпотяват стъклата....спешна смяна.....
Аз изтупах и изпрах моя филтър и той стана като нов...сега си върши перфектно работата...
Смяната не е нищо особено....дърпаш вадиш....натискаш слагаш

- joker
la_vesko написа:Благодаря колега ще го сменя още днес в такъв случай , а би ли ми препоръчал производител или няма значение какъв ще сложа ,само да става за Голф 3.
Ама опитай да го изпереш(след като го изтупаш хубаво)....ако е оригинален или с добро качество понася идеално прането само със студена вода.....малко се поокъсва отстрани,но пак влиза в металната рамка и върши идеална работа....
- joker
theerazor написа:Извинявам се ,че използвам топика на колегата.
@Joker колега можеш ли да сложиш снимка къде точно се намира този филтър, искам да го почистя и аз но незнам къде точно е той.
Махаш дясната пластмасова кора до стъклото и той ти се изплезва в лицето!

не ,че нямах пари за нов,но опитах на шега с пране и то взе ,че стана..и сега не ми се занимава да купувам нов..
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:theerazor написа:Извинявам се ,че използвам топика на колегата.
@Joker колега можеш ли да сложиш снимка къде точно се намира този филтър, искам да го почистя и аз но незнам къде точно е той.
Махаш дясната пластмасова кора до стъклото и той ти се изплезва в лицето!...намира се най вдясно на отсека....пак казвам,ако е качествен се пере със студена вода като филтрите на климатиците...защото не е хартиен,а от някаква синтетична материя...
не ,че нямах пари за нов,но опитах на шега с пране и то взе ,че стана..и сега не ми се занимава да купувам нов..
Най-дясно ако си вътре в колата, най-ляво ако си срещу нея на отворен капак.

- George_131
- Автомобил:
- Двигател:
Даммм, по-добре го смени с нов, аз днес си взех за 18лв.(не помня какъв беше). Обаче и в двата магазина в които търсих ми казаха че били 2 вида - единия е прав (хоризонтален) а другия бил леко заоблен(като тунелче) или нещо подобно. Моя се оказа от хоризонталния, обаче много зор с махането на щифтовете на кората, можете ли да споделите някаква техника, за да е по-лесно следващия път.
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
George_131 написа:Даммм, по-добре го смени с нов, аз днес си взех за 18лв.(не помня какъв беше). Обаче и в двата магазина в които търсих ми казаха че били 2 вида - единия е прав (хоризонтален) а другия бил леко заоблен(като тунелче) или нещо подобно. Моя се оказа от хоризонталния, обаче много зор с махането на щифтовете на кората, можете ли да споделите някаква техника, за да е по-лесно следващия път.
Да тези щифтове ми е*б**а ръката, ама дано да е за добро (то като гледах стария със сигурност ще е !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”