Голф2 - Проблем с парното
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф2 - Проблем с парното
Колеги, карам един голф 2, но откак го взех преди година нямам парно. Първо мислех, че нещо не е наред с радиаторчето, не е запушено, грее, но не духа топло никога, дори и 2 часа да карам пак стига само до лек хлад. Смених термостата, пак нищо. Майстора онзи ден ми каза, че не знаел какво да прави, но май имало някакъв дунапрен, който липсвал и за това не работело... Ама не се били продавали тея дунапрени, имало ги само по моргите. Кви са тия дунапрени? Иначе имам газова, но проблема го има още преди да сложа газовата. Освен това не ми падат на студена кола оборотите поне 30минути след запалване, не знам дали има връзка едното с другото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с парното
Колега а темперетурата на охладителната система как е?Колко градуса показва че е,ако колата си загрява нормално и всичко друго по охладителната система е наред има вариант,както ти е казал майстора да са изгорели дунапренчетата на клапите на самото парно.Ако тези клапи не са наред няма как да насочат въздуха да минава през радиаторчето и да се загрява.Решението на това проблема е сваляне на цялото парно и облепване на клапите с ещо заместващо дунапрена.Потърси из форума мисля че имаше и снимков материал как и с какво се облепят.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=71586
в случая е показано за пасат но ще придобиеш представа за какво става въпрос
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=71586
в случая е показано за пасат но ще придобиеш представа за какво става въпрос
- mimo_84_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с парното
колега проблема е в клапите кадето командват въздука кам радяторчето там е с дунапрен които с течение на времето изгаря и просто го няма и остават едни големи дупки
тея дунапрени се заменят с тънка ламарина малко силикон и някои нит и става но трябва да се свали таблото и корубата където са клапите не е трудно но си е занимавка
тея дунапрени се заменят с тънка ламарина малко силикон и някои нит и става но трябва да се свали таблото и корубата където са клапите не е трудно но си е занимавка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф2 - Проблем с парното
Мерси момчета, бих го направил и сам, но не съм сигурен, че по закона на мърфи няма след сглобяването да ми останат части за още една кола 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”