Голф 2-странно поведение на спирачния педал
-
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1994 1z
Голф 2-странно поведение на спирачния педал
От няколко дни се случва нещо необичайно-все едно не са ми обезвъздушени спирачките-като натисна педала има голям ход надолу и спирането е постепенно.След като го пусна и натисна почти веднага хода му надолу е много по-малък и спира по-добре.Сервото ли ми заминава?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Голф 2-странно поведение на спирачния педал
Сам си си отговорил - вероятно въздух в системата - като напомпаш хващат
Естествено и спирачната течност ако не е сменяна близките година-две може и от там да си дава отражение. (губи плътност итн)

-
- Автомобил:
- Двигател:
От серво доколкото знам педала не пропада.Ако не си сменял спирачна течност никога ,взимаш едно кило горе долу,взимаш една спирачна помпа и оитваш някъде да правят цялата работа.Помпата ти трябва ,защото твоята е станала на мармалад.Вътре има бая гумички ,които са се разпаднали половината сигурно.Ако скоро си правил тия неща,проблема сигурно е друг,макар че няма кой знае какво да им е на спирачките на голф2.За въздух то няма как да влезе в системата,ако нещо не е пипано по нея.Дето се вика ако в последните 3 години си сменял само накладки ясен ти е проблема,дори повече от три,защото пак от три е малко вероятно чак да замине помпата.
-
ами колата е в мен от година и освен накладки друго не е пипано по спирачките,а и доколкото знам от последния собственик също не е пипано нищо.Най-вероятно ще е спирачна течност.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Още по-вероятно си за нова помпа, или поне гумички за помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля като колегата ktamen помпата ти прави проблемa провбвай с обездушаване но този вид проблем е от помпата.
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
издърпаи ръчната докраи и пак пробваи дали ти потъва педала ако не потъва виж какво става отзад с накладките да не са изгубили някои чарк
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отиди все пак да я погледне някой преди да купуваш каквото и да е ,но пак 90% си за нова помпа,а с нея върви и нова спирачна течност.Тя ако беше наред спирачната течност няма толкова от какво да замине и помпата.Като не се сменя дълго време и става чисто черна спирачната течност и почва да разваля всичко гумено,през което минава и така 

-
ами мисля да взема една помпа и нова спирачна течност и направо да сменям пък то ще си покаже дали е от това.А между другото напролет ще минавам на предни дискове 254 мм вентилирани или 280 Г60.Дали направо да не търся по голяма помпа и по голямо серво евентуално?Така и така ще се прави ъпгрейд на спирачки
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа: няма толкова от какво да замине и помпата.
Помпата си заминава от годините, като се натрупат повечко

-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се че си заминава от годините ,но примерно ако не смениш спирачната и стане черна гумичките стават на мармот,ако сменяш редовно сигурно ще изкара още 2-3 пъти по толкова.
А ти не сменяй спирачна течност,когато ти пропадне педала някой път се замисли дали трябва да я смениш.Също има и гадни странични ефекти когато накладките позагреят при спускане ,това от старата течност.
А ти не сменяй спирачна течност,когато ти пропадне педала някой път се замисли дали трябва да я смениш.Също има и гадни странични ефекти когато накладките позагреят при спускане ,това от старата течност.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Както писаха колегите по-горе спирачна помпа.Принципно когато не се сменява спирачната течност с години,тя става на мармалад.Променя вискозитета си,и естествено гумичките и те се прецакват.Но някой решава да я смени и хоп няма спирачки.Ефекта с новата сп.течност е,че започва да върти кръговете вътре в помпата и не може да направи налягане.
Желая на всички здраве и успех

Желая на всички здраве и успех

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Без да сменям спирачната течност гумичките изкарват 20г, ти като я сменяш твоята помпа да не би да изкара 60г
.
Доколкото знам смисъла да се сменя спирачната течност е, че старата кипи при по-ниска температура, и ако я загрееш достатъчно може да останеш без спирачки, не знам да има някакво по-особено влияние на гумичките, ама може и да има.
Колегата най-добре да я смени щом така и така ще пипа там и без това ще трябва да обезвъздушава - просто да остави да се изтече повече от нужното и готово.

Доколкото знам смисъла да се сменя спирачната течност е, че старата кипи при по-ниска температура, и ако я загрееш достатъчно може да останеш без спирачки, не знам да има някакво по-особено влияние на гумичките, ама може и да има.
Колегата най-добре да я смени щом така и така ще пипа там и без това ще трябва да обезвъздушава - просто да остави да се изтече повече от нужното и готово.
-
вече със сигурност съм решил да сменя помпата и май ще е от Пасат Б3 заедно със сервото,казаха ми че са съвместими.Лошото е,че са също втора ръка и не се знае в какво състояние са.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това малко ли естарата кипи при по-ниска температура, и ако я загрееш достатъчно може да останеш без спирачки

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”