Голф 3 1.8 - къде се намира термостат
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 1.8 - къде се намира термостат
може ли да ми кажите каде се намира термостата на голф3 бензин?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: термостат
какъв е двигателя 1.8 ако е се намира зад хидравликата на водната помпа
-
- Автомобил:
- Двигател:
да мотора е 1.8 а лесна ли е смяната?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега какво да ти кажа еми лесна е на хидравликата има два болта единия е скрит требе до по огледаш по усърдно требва ти гедоре с удължение махаш болтовете дето опъват ремъка после търсиш тоя скрития аз виках един приател да ми го покаже, махнеш ли хидравликата остава само капачето дето е на самоя термостат то е пласмасово и е две болчета 6мм.какъв термостат мислиш да слагаш, а и потърси тук във форума имаше подробно описно как се сменя.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Голф 3 1.8 - къде се намира термостат
Прочети тук: ЦЪК
- kondivzk
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.8 mi 1992
здравейте колеги имам един въпрос зна4и парното ми не топли дали е от термостата
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
kondivzk написа:здравейте колеги имам един въпрос зна4и парното ми не топли дали е от термостата
Още по-вероятно е заради изчезнал дунапрен от клапите. Обясни по-подробно като започнеш с това каква е колата

- kondivzk
колата е 1.8 ми ами миналата година и сменях радиатора на парното и майстора каза 4е жси4ко е направил с клапите и от тогава не топли а преди това не се седеше вътре маи ме е метнал този майстор уж е познат но и не вдига градуси до 70" само на място вдига 90" зна4и като я запаля студена от термостата излизат три маркуча почва да затопля двата а този дето отива към радиатора е студен това си е нормално за работещ термостат нали ако греша някъде моля поправете ме благодаря ви предварително
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
По скоро маркучите влизат в термостата защото водата се движи от маркучите през термостата и водната помпа към блока.
Да, маркуча от радиатора трябва да си остава леденостуден (наистина без абсолютно никакво загряване) докато термостата не започне да отваря. Ако времето е студено и парното е включено и двигателя не е добре натоварен (примерно градско каране) термостата може изобщо да не отвори и за 1000км.
Мисля, че нямаш парно защото си сложил фалшиво радиаторче на парното или майстора не е направил клапите както трябва, а не заради термостата. Аз и при 70гр имам хубаво парно, още при 50гр духа доста топло.
Да, маркуча от радиатора трябва да си остава леденостуден (наистина без абсолютно никакво загряване) докато термостата не започне да отваря. Ако времето е студено и парното е включено и двигателя не е добре натоварен (примерно градско каране) термостата може изобщо да не отвори и за 1000км.
Мисля, че нямаш парно защото си сложил фалшиво радиаторче на парното или майстора не е направил клапите както трябва, а не заради термостата. Аз и при 70гр имам хубаво парно, още при 50гр духа доста топло.
- kondivzk
мерси колега и аз така си мислех ама вече се уверих че майсторите са мошеници само ти вземат парите а насреща нищо 100лв ме обрасна а ефект няма когато ходих при него ми каза че е от термостата ама май още да ме обрасне и уж ми е познат да не казвам приятел
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не бързай да упрекваш майстора. Най-вероятно радиаторчето е фалшиво и затова не топли, но затова майстора едва ли има вина. Ментетата по магазините са на късмет. Оригинално е 300лв и никой няма да го купи. 100лв никак не са много за разглобяването на парното.
Термостата може наистина да е за смяна. Но едва ли само той е виновен за липсващото парно, дори да не е в ред парното ще отслабне, но пак ще си топли. При колко градуса започва да се затопля и долния маркуч?
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=27559
Термостата може наистина да е за смяна. Но едва ли само той е виновен за липсващото парно, дори да не е в ред парното ще отслабне, но пак ще си топли. При колко градуса започва да се затопля и долния маркуч?
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=27559