Увиснала задница Golf 3 Решено !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
b0r4et0
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU

Увиснала задница Golf 3 Решено !

Мнениеот b0r4et0 » Съб 04 яну 2014 23:41

Здравейте колеги имам голф 3 1.6 ми ( 75 кончета ) преди извесно време сменних всичко по окачването ( без пружините ).Обаче задницата си остана по увиснала и като по понатоваря доста клеква.Днес се реших разглобих амортисьорите и под чашката където ляга (стъпва) пружината сложих една тръба с височина 30 мм и Ф 40мм. Доста добър ефект има.
Надявам се да помогна на някой колега със същия проблем.
Поздрави от мен.
:love.vwclub
Прикачени файлове
3см.jpg
Снимката не е моя,намерих я в нета просто показвам как се е получило точно.

Потребителски аватар
kazakstaneca
Автомобил:
Двигател:

Re: Увиснала задница Golf 3 Решено !

Мнениеот kazakstaneca » Нед 05 яну 2014 0:01

На стария си голф бях с такива, но като гледам моите са към 4см. В момента дори не ги ползвам...
:beer

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Re: Увиснала задница Golf 3 Решено !

Мнениеот icorainbow » Нед 05 яну 2014 0:05

А сега и от мен! Много хора си мислят, че амортесьора е този, който определя дали кляка колата при товар! Да, ама НЕ! Сега, вземете един амортесьор и една пружина. Натиснете амортесьора, прибира се с плавен натиск, с рязко натискане не, това му е и работата. Сега вземете пружина, ако натиснете рязко ще се свие, както и плавно да натиснете, при една и съща сила деформацията е една! За това, за да няма толкова увисване при натоварване на колата, просто сменете пружините - по принцип им дават няколко милиона цикъла, а за 10-тина години със сигурност са ги направили. С времето пружината губи коравината си и при малка сила се деформира повече, а амортесьора изпуска, губи затихващите си характеристики и почва да подскача колата все едно има земетресение или карате по Дунав!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”