Здравейте,
Имам Бора която не бях палил 3 години (излишно е да коментираме колко глупава е моята постъпка).Колата е 1,6 бензин на 84 000 км.Реших да почна да си я карам,но както и очаквах заради моята глупост се появи проблем.Колата не искаше да пали...след известно мъчене запали,но държи около 400 оборота и когато и дам газ гасне веднага.Какъв може да е проблема и дали ако я оставя да "работи" 1-2 часа може да се "отпуши"?Някакви съвети?
Благодаря Ви.
Проблем при VW Bora
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Re: Проблем при VW Bora
налей свеж бензин,дори ако е въможно източи стария ссмени горивния филтър(желателно е не е задължително) и я остави да потропа на място може и да си е забравила данните в компютъра така ще си припомни поне част от тях и ще се подобри ,задължтелно и една диагностика да се види кое ,къде ,какво и т.н.
Любопитното е че не ми отчита горивото на таблото...Въпреки че имам спомен че имаше гориво (не съм сигурен).Налях и 5 литра...повече ли да налея.Иначе относно смяната на филтри...ами на мен по принцип идеята ми беше да и направя пълна профилактика + агренажен ремък,но колата на този етап не се движи...Общо взето се надявам глупостта ми да не ми излезе твърде скъпо...Все не оставаше време за нея защото имам други две коли...Възможно ли е катализатора да се е запушил?Приемам всякакви идеи...
Благодаря Ви.
Благодаря Ви.
Много добре си го замислил това с палната профилактика.Както казва и колегата,и една диагностика.Но на 84 000 км няма как да е със запушен катализатор.Та тя си е направо нова.Пробваи да поработи така в ниските обороти и ако ги стабилизира я караи на някои хубав път,и газ до поне 140 да се поотпуши.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”