Колата е Голф 3, АБС мотор,1.8 , бензин- газ.
Напоследък имам проблем с паленето само при влажно време.Всичко е ок, паркирам я вечер и сутринта голямо въртене и не пали.Паля я само на бензин.При много студено време пали от раз. При влажно време въртя до падане на акумулатор..после вземам ток от някой,въртя още малко и ...пали.От инжекциона излиза дим , нещо като незапалено гориво предполагам.Огледах дистрибуторната капачка, купих нови свещи.. Като я запаля веднъж,после паля и гася колкото искам през деня. От какво може да е ?

Голф 3, АБС мотор,1.8 -Проблем палене при влажно време само
Re: Проблем палене при влажно време само...
Смени си капачката и кабелите или земи от някой да пробваш за първо време 

Re: Голф 3, АБС мотор,1.8 -Проблем палене при влажно време само
Ще пиша пак,защото смених свещи , дистрибуторна капачка, един съмнителен кабел и... пак е същото. Днес ще проверявам с какво налягане е горивото което влиза в инжекциона. Датчика на температурата ,този на тройника показва на таблото понякога неверни данни, като примерно на студено време преди да запаля показанията му са около 20-30 градуса на водата... стрелката е изместена. При мъчителното палене от инжекциона излиза бял дим,евентуално не може да запали горивото..
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай да запалиш направо на газ. Може да се наложи да натиснеш малко педала.
Ами опитвайки се да мисля,доколкото ми се отдава, ако е бобина, кабеляк и разни други токове, няма ли проблема да е постоянен,при всяко палене? Аз запаля ли веднъж,после паля колкото и когато поискам.Не знам е ли е възможно темп. датчика на тройника да прави толкова големи мизерии чак? И преди съм имал проблем с него,но не е затруднявал палене. А дали нещо в моното може да се търси? Дано се появи някой с такъв проблем,че и майсторите се чудят какво е. А аз мразя принципа "дай да сменим това,онова.." , направо между двата рег. номера да сменя ако ме питате,ама.. 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Пробваи като я палиш само на бензин я пали
Некои пат се навлажнява всичко нормално е, и моята прави така но с повече вартене пали 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
vaiper 1 написа:Пробваи като я палиш само на бензин я палиНекои пат се навлажнява всичко нормално е, и моята прави така но с повече вартене пали
Колегата е писал, че я пали само на бензин

Мен пък ми се върти, да няма пукнатина по моното да речем, и да влиза влага?

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
snupeca написа:vaiper 1 написа:Пробваи като я палиш само на бензин я палиНекои пат се навлажнява всичко нормално е, и моята прави така но с повече вартене пали
Колегата е писал, че я пали само на бензин![]()
Мен пък ми се върти, да няма пукнатина по моното да речем, и да влиза влага?
Сагласен сам несам прочел

Колега и аз като теб карам същия двигател и преди една година имах същия проблем. При влажно време не палеше,но веднъж като запали после през деня си пали от раз. Смених като теб всичко (кабели,свещи,капачка,палец)пак същото и се оказа че ми е заминала бубината,по скоро беше пукната от долната страна и аз си мислех че е здрава докато не я свалих и огледах. Така че погледни я по внимателно. Успех 

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Температурния датчик можеш да го провериш като му изключиш буксата и пробваш да запалиш.Като е откачен датчика компа си мисли че колата е студена и дава възможно най-голяма порция гориво за да запали все едно на -20 градуса
3 бобини съм сменял на голф 3 но 1.6 мотора,но всички умираха изведнъж без средно положение като при теб един път да пали един път не и ме съмнява да е от това,а и на стара кола едва ли има бобина без цепнатина,но това не значи че не работи
Друго за което се сещам е клемореда на контактния ключ,там пак пали когато си иска !
3 бобини съм сменял на голф 3 но 1.6 мотора,но всички умираха изведнъж без средно положение като при теб един път да пали един път не и ме съмнява да е от това,а и на стара кола едва ли има бобина без цепнатина,но това не значи че не работи
Друго за което се сещам е клемореда на контактния ключ,там пак пали когато си иска !
засега свалих бобината, има малка цепнатинка. Клеморед скоро правих, е преди около 4-5 месеца,ама все пак
Сега ще сменя бобина и ще видя какво става.Досега не ми е правила номера,ама аз вече имам навика като стана сутрин,докато е студено да отида да я паля и после всичко си е ок 

- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На повечето бобини с течение на времето се появяват малки пукнатинки и при влажно и мъгливо време запалването на колата е трудно, понякога невъзможно!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”