Здравейте колеги! Колата е от заглавието с метан ако има значение. В началото ще поясня, че никога ама никога за 2-те години от както имам колата (а я карам всеки ден), не съм имал проблеми с температурата на водата, маслото и т.н. Винаги си стои на 90гр като загрее зима и лято, включва се перката и т.н.
Обаче преди малко пътувам на дълъг път със ср. скорост 100км/ч вали яко ама яко. Дъжд и сняг, повечето дъжд. Първите 150км нищо необичайно. Но на 30км от СТЗ като се прибирам нещо почва да свети по таблото-индикатора за водата. Гледам температурата 110 и почти се е забила в крайно дясно положение! Викам си айде... окотихме се

Веднага спирам на 1-та отбивка, не гася. Слизам отварям капака-нищо нередно, освен че половината двигателен отсек плувнал във вода до фаровете (пръски, локвички). Хм... маркучите всичките нормално топли, само този който е отдолу на радиатора не пипнах защото ми е невъзможно. Антифриз в нормата, парно си има. Затварям капака влизам в колата-таблото всичко точно. Темп 90 нищо не мига. Тъкмо ще тръгвам, включва се перката. Викам си не е явно антифриза и т.н. ОК. Потеглям и след 5 мин същата история. Пак спирам, пак отварям капака, пак всичко в ред. Индикации никакви, темп 90 - както 1-я път за 1 мин всичко се оправи от самосебеси. Пак се качвам... пробрах се в СТЗ и нарочно обикалях 40км градско. Ами всичко си е 6! Ще кажеш, че нищо не е било.
Та въпроса ми е, да не би някъде някоя капчица вода или не знам, да е окъсило веригата, че да ми дава тези индикации за температурата на таблото!? Лампичката за водата нали взема инфо от датчика на разж. съд или още от някое др. място? Да знам да изолирам за напред да не се вкарвам в разни филми...