Здравейте колеги искам да попитам дали някой знае какво може да е това:
Значи оставям колата в покой за извесно време и като флезна да паля там дето ми показва на колко километра е колата километрите ги няма и ми пише надписа "service 3000" някой знае ли какъв е този надпис нещо притеснително или .. ??

Непознат надпис ??
- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
Re: Непознат надпис ??
До колкото знам означава,че автомобила влиза в авариен режим.Но не съм сигурен,може и нещо друго да означава.Нека някой който разбира повече да изкаже мнение 

-
- Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
- Двигател:
М "авариен" смисъл??
Защото всичко и е сменено масла ремъци ролки до какво може да е ?
Защото всичко и е сменено масла ремъци ролки до какво може да е ?
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Аз на моята не съм видял дали пише Service 3000 , но когато ми излезе надписа Service означава че е време да си сменя маслото
))
Настроиват ми го с всяка смяна на маслото за да не забравям като направи 10000 км

Настроиват ми го с всяка смяна на маслото за да не забравям като направи 10000 км

-
- Двигател:
Ахм тва че аз съм сменил всичко преди има няма 1000 км.
- shoko_boy
- Автомобил:
- Двигател:
Че трябва да си смениш маслото след 3 хил км
или че някой не ти е нулирал майнтенънс интервала при предната смяна на маслото 

-
- Двигател:
Значи майстора е забрайл да го направи тва нещо ок благодаря колеги
А как се нулирва тва нещо?

А как се нулирва тва нещо?
- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
Може и това да е,да не е занулен след смяната на маслото.Но не излиза ли така,когато колата е в сервизен режим или се бъркам.
-
- Двигател:
Vaso18 Тва е че на мен ми изписва service 3000 и нямам бутони за зануляване затова питах и тея теми ги разгледах ама не ми вършат работа .
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
rexxx написа:Vaso18 Тва е че на мен ми изписва service 3000 и нямам бутони за зануляване затова питах и тея теми ги разгледах ама не ми вършат работа .
Специален бутон ли търсиш? Такъв няма.
Темата е обсъждана 5 милиона пъти! Хора търсете бре!

-
- Автомобил:
- Двигател:
sodata1 написа:До колкото знам означава,че автомобила влиза в авариен режим.Но не съм сигурен,може и нещо друго да означава.Нека някой който разбира повече да изкаже мнение
Не влиза в авариен режим а ми те предупреждава че след 3000км ще роди

До колегата пуснал темата не с епритеснявай изобщо от този надпис.Като покараш малко ще започне да става 2900,2800 и така нататък. Иди да ти нулират интервалите и си готов и няма никакъв проблем.Карай си колата и си свиркай
- Haralampi
red.devilll написа:sodata1 написа:До колкото знам означава,че автомобила влиза в авариен режим.Но не съм сигурен,може и нещо друго да означава.Нека някой който разбира повече да изкаже мнение
Не влиза в авариен режим а ми те предупреждава че след 3000км ще роди.Колеги само да ве попита какви съвети давате на човек ,който не знае какво е вие до обърквате тотално
. колата няма от къде да знае ,че колата ще влезе в авариен режим след 3000км,но знае ,че това е интервала който е нагласен за смяна на маслото.
До колегата пуснал темата не с епритеснявай изобщо от този надпис.Като покараш малко ще започне да става 2900,2800 и така нататък. Иди да ти нулират интервалите и си готов и няма никакъв проблем.Карай си колата и си свиркай
... И ти успя също да сбъркаш и внесеш смут

Това е сервизния интервал. За маслото има отделен

-
- Двигател:
Благодаря на red.devilll за отговора ето какво намерих и аз :
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL (въпроса е тук че не ми показа "service oil" а ми показа само "service" без други надписи и като пусна бутона за пробега си ми излизат км-те и си мисля че е нулирано ако някой го е тествал нека да пише дали така трябва да стане
Благодаря
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL (въпроса е тук че не ми показа "service oil" а ми показа само "service" без други надписи и като пусна бутона за пробега си ми излизат км-те и си мисля че е нулирано ако някой го е тествал нека да пише дали така трябва да стане
Благодаря

- Haralampi
rexxx написа:Благодаря на red.devilll за отговора ето какво намерих и аз :
Благодаря
Междудругото правилния метод е описан и в инструкцията на автомобила (онази дебела книжка в жабката, за която всички си мислим, че сме твърде "умни" и "знаещи" за да отворим) - хубаво е да я прелистиш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”