Температурен въпрос?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Температурен въпрос?

Мнениеот MandalaY » Нед 12 ное 2006 9:56

Каква е реалната разлика между темературата на маслото, отчетена по МФА, и температурата на водата според уреда на таблото? Колко градуса г/д трябва да е разликата и в действителност примерно, ако температурата на маслото е 100градуса на водата колко ще е? Полезно е да се знае това, за да можем да си проверяваме уредите дали показват точно.

Сори за левашкия въпрос, но ще ми е полезно да разбера.

P.S. Ползвах търсачката, но не открих точно това, което търся. :)

Благодаря предварително за отговорите.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 12 ное 2006 10:07

Маслото се загрява и изстива по-бавно от антифриза/водата.Така,че не е чудно,ако след студен старт антифризът ти е вече 90 градуса,а маслото стои още на 70,че и по-малко.Важи и обратното - аз съм имал случай,когато температурата на маслото е била към 110 градуса,а на водата продължава да е 90.МФА-то не отчита под 50 градуса и минималната му стъпка мисля,че е 2 градуса.Не е особено точно,но дава някаква представа.

Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MandalaY » Нед 12 ное 2006 10:16

Мерси за отговора. Въпроса е, че в последно време температурния датчик ми отчита почти постоянно към 95градуса и съм 99% сигурен, че нещо се е бъгнал, а реалната температура на колата си е 90. Една от причините е, че когато показваше постоянно 90, температурата на маслото беше идентична с тази, която показва сега при 95-7 градуса... :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”