Голф 2 проблем с обороти и мощност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vankoo7
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 проблем с обороти и мощност

Мнениеот vankoo7 » Пон 16 яну 2012 21:05

Здр колеки тази зима както дойде и проблемите започнаха имам голф 2 1.8 RP моно. 90 коня бензин(без газ) значи да ви обясня проблема като го запаля сутринта и усещам че оборотите не са в ред тресе колата и кормилото чакам 5-10 мин да загрее и тръгвам но като стигна до някакво кръстовище и трябва бързо да се изнеся не мога 1-2 скорост не може да се изнесе усещам че нещо не е в ред преди 2-3 хиляди км смених свещите NGK и колата беше супер сега скоро смених бензиновата помпа(външната от доло на купето)
Усещам че има нещо за поправяне и решил съм сам да го направя с един приятел че тези майстори ми взеха душата като смениха помпата :Х И се надявам и вие да ми помогнете.
В главата ми се въртят няколко извода за проблема да не би да е от дистрибуторната капачка или температурен датчик а новата помпа има ли нещо за регулиране на горивото.

Потребителски аватар
sextom
Автомобил: Audi A3 1.9TDI 131hp
Двигател:

Re: Голф 2 проблем с обороти и мощност

Мнениеот sextom » Вто 17 яну 2012 8:51

Здравей колега, моят голф е същия 1.8 RP. Като за начало защо не направиш една диагностика с жълтата лампичка където е на километража /Check Engine/. Това е темата с кодовете от лампата.
Ако може и аз да задам един въпрос. Почти съм сигурен, че при мен е изгоряла ламбда сондата. Така изкара диагностиката /Прекъснат сигнал ламбда-сонда (2-3-4-3)/. Когато е на бензин, и подавам газ на празен ход, от ауспуха се вдига голям пушек. Следователно ламбдата е заминала и това е признак за богата смес или греша? Така започна да пуши когато сменях филтрите/въздушен, маслен, горивен/ и маслото. А може и преди това да е било така, но не съм я превключвал на бензин. Не знам как пали в тази температура на газ /-18, -20/.

vankoo7
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 проблем с обороти и мощност

Мнениеот vankoo7 » Вто 17 яну 2012 16:27

Благодаря ти колега много добра тема :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”