някакав шум при палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kumco_valco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

някакав шум при палене

Мнениеот kumco_valco » Нед 12 ное 2006 10:31

Здравейте
Карам си Голфа от 2004 година ABS мотора
Проблема е следният:взех си го лятото на 2004 и като стана студено колата отказа тотално да варти стартера ама аз му хванах цаката,понеже сам от ВАРНА сух студ само лед сутрин отварях предния капак сипвах една кофа хладка вода на стартера и зацепваше тоест след едно чат и почваше да вартии така мина зимата,дойде лятото и няма проблеми ,миналата зима ходих на Пампорово и каде ли не все едно гореспоменатия проблем не го е имало,тоест миналата зима никакви проблеми.
Обаче сега пак нещо не е наред като застудя сутрин основно като е студена колата като завартя да запаля се чува някакав шум освен завъртането на мотора ,мотора пали и продалжава за секунда две едно бжжжжж.Саответно колата ако е загръала това не се полувава.Тарсих в търсчката четох четох някои казват втулки,бендикс и незнам още какво.Ако на някои му се е случвало това моля да ми каже какво да я правя тази кола иначе сам МНОГО доволен от 2 год никакви други проблеми. :twisted:

dragovag1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragovag1 » Нед 12 ное 2006 15:09

ами смениги и ще се оправи

Потребителски аватар
dariya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dariya » Нед 12 ное 2006 15:18

да не забравиш и 4етките :D

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Нед 12 ное 2006 18:43

Това не е болка но най добре свали стартера някой маистор да го прегледа ще ти кажа защо? Това бжжжжжж кадето се чува значи че като запали не отлепя стартера веднага - ако продължава да се чува това - гаси веднага не даваи газ! Защото двигателя вдигне ли 1000-2000 об. и не е отлепил стартера неговото зъб.колело се върти доста бързо - направо побеснява и това може да доведе до стопяване на стартера - така мисля аз.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 13 ное 2006 0:19

MobilLife написа:Това не е болка но най добре свали стартера някой маистор да го прегледа ще ти кажа защо? Това бжжжжжж кадето се чува значи че като запали не отлепя стартера веднага - ако продължава да се чува това - гаси веднага не даваи газ! Защото двигателя вдигне ли 1000-2000 об. и не е отлепил стартера неговото зъб.колело се върти доста бързо - направо побеснява и това може да доведе до стопяване на стартера - така мисля аз.

Има вероятност да изрони и зъбните колела на венеца и на бендикса а след това какво ще последва ???

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 13 ное 2006 5:44

Май ще последва нов :lol: -виждал съм на един човек как се беше сцепил на две и вътре беше потопено. Несъм запознат точно но ако е зацепил и ДВГ е с 1000 об. той ще се върти най малко с 5000 об и.....

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 13 ное 2006 7:03

и според мене е добре да отидеш да си прегледаш стартера. Това че не връща веднага /бжжж/ е от бендикса, че не пребира веднага, но може да иска и втулки да се сменят на ротора - по-добре отиди докато не е хванало време, а ремонта мисля няма да е над 80-100 лв., т.е. 100 лв максимум ако се сменя бендикса, четките и втулките при майстор де :)

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 13 ное 2006 8:53

за същия проблем намене ми взеха 65лв - смениха ми бендикс

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”