Добър вечер на всички!
От няколко дена се появи нов проблем. Колата си върви ОК под 2000 оборота на всички скорости, на 1-ва ускорява много добре(турбото си удря точно и когато трябва), но като почна да редя скоростите нагоре се получава едно скачане на оборотите до към 4000 след като мине 2000 оборота, двигателя се чува как почва да върти по-бързо, турбото свири, а като мощност никои,следва падане на оборотите до към 2500 и ускоряване както си му е реда, и това е на 2ра ,3-та ,4-та и 5-та скорост. На 3-та и нагоре скачанията варират чак до 5000 оборота в зависимост колко съм натиснал газта. С две думи - като тръгне да ускорява се получава нещо като забавяне. Пробвах с плавно натискане на газта, но пак се получава този скок на оборотите. Ще съм благодарен ако някои сподели ако е имал подобен проблем и как го е решил.
ГОЛФ 4 1.8Т Проблем с ускоряването!
- golf4_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ГОЛФ 4 1.8Т Проблем с ускоряването!
според мене съединителя ти взел да си заминава
По скоро мога да го опиша все едно турбото приплъзва. знам че няма такова нещо ама това ми идва като описание. Сединителя го пробвах на ръчна и си отлепя около средата (малко преди това).колата е на 72000 мили и съединител не е сменян.
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Това е само съединител !!!! 

- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Дърпаш ръчната (трябва да държи). Даваш газ до 3000 оборота като си включил 3-4 скорост. И отпускаш бавно съединителя ако не изгасне от него е. Но това си е признак на заминаващ съединител !
наистина се оказа съединител. Някой ще каже ли какъв е разхода в БГ за смяна с нов щото тука в UK ми казаха от порядъка на 1200 лв.?
- pleasuree
- Автомобил: Golf MK4 V6
- Двигател: AUE 2001
На мен ми казаха около 300-350 със смяната..Да не би да си с демпферен съединител?
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
pleasuree написа:На мен ми казаха около 300-350 със смяната..Да не би да си с демпферен съединител?
Точно с такъв е !Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”